GENEL - 21 Haziran 2018 Perşembe 13:33

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: "Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir"

A
A
A
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: "Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz. Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir. Başta Suriyeliler olmak üzere, Iraklıların, Afganlıların, Arakanlıların, Filistinlilerin, dünyadaki bütün hakları yenilmiş mağdur ve mazlum milletlerin gözü bizdedir” dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 24 Haziran Pazar günü sandığa giderek hür ve özgür iradesiyle oyunu kullanacağını dile getiren Arslan, seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni etti. Seçimlerin demokrasinin en temel kurumlarından birisi olduğuna dikkat çeken Arslan, "Sandık millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereği ve önemli bir vatandaşlık görevidir. Halkımız 24 Haziran’da sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelere ve vaatlere göre son sözü söyleyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar zorluk yaşarsa yaşasın seçimleri başarıyla sonuçlandırmıştır. Bu konuda her zaman olduğu gibi milletimize inanacağız ve milletimizin kararına saygı göstereceğiz. Çünkü demokrasinin temeli budur. Bu millet ne zaman kendisine iş düşerse gereğini yapmıştır. 24 Haziran’ın başarılı bir şekilde sonuçlanacağına ve millet iradesinin bir kez daha tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü millet iradesinin üzerinde herhangi bir irade tanımıyoruz. 24 Haziran seçimleri daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önemli bir fırsat sunacaktır" dedi.



"Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir"


Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Arslan, "15 Temmuz darbe girişimi hala hafızalarımızda çok canlı ve diri duruyor. 15 Temmuz’un rövanşını almak isteyen hain odaklar tekrar harekete geçmiş durumda. 24 Haziran seçimleriyle PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin esnetilmesi ve içinin boşaltılmasına yönelik çeşitli açıklamaları esefle izliyoruz. Türkiye’nin 24 Haziran’dan sonra terör örgütleriyle daha kararlı ve sonuç almaya yönelik mücadele edebilmesi ve yeni adımlar atabilmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Milletimizin terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi için sandıkta üzerine düşen görevi yerine getireceğinden en ufak bir şüphe duymuyoruz. Uluslararası güçlerin Türkiye’nin istikrarından, gelecek iddialarından ve bugüne kadar ortaya koyduğu hedeflerinden uzaklaşması için ekonomik operasyon peşinde olduklarını görüyoruz. Milletimizin bu oyunu fark ettiğini biliyoruz. Bu oyunlar daha önce de birkaç sefer sahneye konuldu. Her seferinde başarısız oldu, şimdi de başarısız olacağına inanıyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi 24 Haziran’da da istikrar için, ülkemizin güvenliği için, bölgede etkin ve güçlü bir devlet için hareket edecektir. Türkiye, bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu bir dünya devleti olmak zorundadır. Hem bizim için hem de mazlumlar için buna ihtiyaç bulunmaktadır. Çünkü Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür. Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir. Başta Suriyeliler olmak üzere, Iraklıların, Afganlıların, Arakanlıların, Filistinlilerin, dünyadaki bütün hakları yenilmiş mağdur ve mazlum milletlerin gözü bizdedir. Milletimizin bu bilinç ve sorumlulukla sandığa gideceğine ve oyunu kullanacağına inanıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye ve yükselmeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden gelecek istikrarını koruyan, barışı güçlendiren, dünyada onurlu ve öncü daha demokratik, daha müreffeh yeni bir Türkiye temel hedefimizdir. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.