GENEL - 20 Şubat 2017 Pazartesi 19:08

Haymana’da 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri okullara verildi

A
A
A
Haymana’da 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri okullara verildi

15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 3 kahramanın adı Haymana’daki okullarda yaşayacak.
FETÖ’cü teröristlerce yapılan hain darbe girişiminde şehit düşen Resul Kaptancı, Alper Kaymakçı ve Özcan Özsoy’un isimleri, doğup büyüdükleri mahallelerdeki okullara verildi. Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ’15 Temmuz Şehitlerinin İsimleri Haymana’da Yaşatılıyor’ programı için Haymana Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir tören gerçekleştirildi. Törene Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdür Yardımcısı Fatih Koçur, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Beşkaya, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kuran’ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Yurtdaş, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu ve herkese nasip olamayacağını ifade ederek, “Bizler de aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün Haymanalı şehitlerimizin isimlerini doğdukları mahallelerdeki okullara verdik. İsimlerini sonsuza dek yaşatacağız” dedi.
“Çanakkale’den 15 Temmuz’a Haymana Şehitleri” video gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, “Biz gençlere nasıl tank kullanılacağını öğrettik gençlerimiz ise 15 Temmuz gecesi bize nasıl tankın önüne yatılır onu öğretti” diye konuştu.
Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk “15 Temmuz, bu topluma birey olamamış, bu ülkeye vatandaş olamamış onun yerine karanlık ruhlu hasta birinin peşine takılıp ülkesine milletine ihanet eden bir avuç hainin gerçekleştirmeye çalıştığı bir darbe girişimidir. Ama unuttukları bir şey vardı ki o da bu milletin yiğit evlatları. O gece Ömerler, Alperler, Resuller ve Özcanlar bu hainlere dur dedi. Bizlere düşün artık bu şehitlerimizin isimlerin yaşatıp gençlerimiz onların kahramanlıklarını anlatmaktır” ifadelerini kullandı.
Törende, isimleri okullara verilen 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine çiçek ve şehitlerin kara kalem portreleri takdim edildi. TRT spikeri Zeynep Köşker’in sunduğu törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Şehit Özsoy’un annesi oğlunun ismi geçince gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerin oğlu için çizdiği resmi gören anne "Vatan sağ olsun" deyince salon da herkes gözyaşlarına hakim olamadı. Törende Haymanalı 15 Temmuz gazileri de unutulmadı. Gazilere plaket takdimi yapıldı. Plaket sunumunun ardından “Şehitlik, Haymana ve 15 Temmuz Şanlı Direniş” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, yarışmada dereceye giren resimlerin sergilendiği sergi açılışıyla sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.