POLİTİKA - 09 Kasım 2017 Perşembe 17:07

İçişleri Bakanı Soylu’dan ’10 Kasım’ mesajı

A
A
A
İçişleri Bakanı Soylu’dan ’10 Kasım’ mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tarihimizde önemli zaferler kazanmış ve büyük değişimlere yol açmış pek çok lider ve devlet adamı mevcuttur.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tarihimizde önemli zaferler kazanmış ve büyük değişimlere yol açmış pek çok lider ve devlet adamı mevcuttur. Ancak Gazi Mustafa Kemal’in en büyük farkı, özgürlüğün ve insanca yaşama hakkının zenginliğe ve ırklara göre belirlendiği bir dünyada insanlık onuruna ait bir mücadeleyi ve bunun ilkelerini ortaya koymuş olmasıdır" dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türk tarihine imza atarken aynı zamanda birçok milletin tarihini, kaderini etkilemiş, güzel cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Tarihimizde önemli zaferler kazanmış ve büyük değişimlere yol açmış pek çok lider ve devlet adamı mevcuttur. Ancak Gazi Mustafa Kemal’in en büyük farkı, özgürlüğün ve insanca yaşama hakkının, zenginliğe ve ırklara göre belirlendiği bir dünyada insanlık onuruna ait bir mücadeleyi ve bunun ilkelerini ortaya koymuş olmasıdır. Aziz milletimizin onun önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı, sadece kendi varlığına yönelik değil, dünyadaki bütün mazlum milletlerin özgürlüğe ve demokrasiye yönelik bir işaret fişeği olmuştur. Ve bu özelliğinden dolayı Gazi, milletimizin ortak paydası haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.


Soylu, mesajında şunları kaydetti:


"Türk milleti, gelişmesini, geleceğe dair hedef ve ideallerini onun çizdiği prensipler çerçevesinde tasarlamış, varoluşuna yönelen bütün tehditleri yine onun çizdiği ilkeler çerçevesinde savuşturmasını bilmiştir. 2002’den bugüne kadar gösterdiğimiz gelişim ve 15 Temmuz hadisesinde milletçe verdiğimiz cevap; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yönelik olarak 16 Nisan’da milletimizin ortaya koyduğu irade, bunun en güzel örneğidir. Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 79. yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, onun şahsında bu milletin bekası için mücadele etmiş bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 23 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 26 Adana: Parçalı ve az bulutlu 38 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32