KÜLTÜR SANAT - 28 Eylül 2021 Salı 10:31

Unutulmuş lezzet olan perdeli ciğeri gün yüzüne çıkarılıyor

A
A
A
Unutulmuş lezzet olan perdeli ciğeri gün yüzüne çıkarılıyor

Diyarbakırlı işletmeci unutulmuş lezzetler arasına giren 'perde ciğerini' gün yüzüne çıkarmak istiyor.

Diyarbakır'da, ciğer kebabının çeşitlerinden perde ciğeri damak tadına düşkün olanlardan yoğun ilgi görüyor. Kentin en önemli yemeklerinden ciğer kebabı, hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam, günün her saati 7'den 70'e herkes tarafından tüketiliyor.

Diyarbakır’da yemek sektöründe işletmecilik yapan Cemil Çelikten, yeni neslin pek bilmediği ama yıllar önce çok severek tüketilen perde ciğerini gün yüzüne çıkarmak istediklerini ifade etti.

Unutulmuş lezzet olan perdeli ciğeri gün yüzüne çıkarılıyor

Çelikten, "Diyarbakır’da unutulmuş bir lezzet olan perde ciğeri halka yeniden tanıtmak istedik, uzun yıllardır unutulmuştu. Perde ciğeri Diyarbakır’ımızın kültürünü damak zevkini anlatan bir yemektir. Onu yeniden gün yüzüne çıkarmak bize gurur veriyor. Diyarbakır’da son birkaç yıldır perdeli ciğeri yaptıktan sonra artık yavaş yavaş diğer işletmelerde yapmaya başladı, bu bizi mutlu ediyor” dedi.

Unutulmuş lezzet olan perdeli ciğeri gün yüzüne çıkarılıyor

“Diyarbakır’ımızı en güzel şekliyle her yönüyle kültürünü yaşatmak istiyoruz”

Çelikten, Diyarbakır'ı en güzel şekilde yaşatmak istediklerini belirterek, ”Biz perde ciğerini yeniden yapmaya başlarken Diyarbakır’ın kültürünü yaşatmak için, bu lezzetin kaybolmaması adına başladık. Şehrimizi en güzel ve her yönüyle tanıtmak istiyoruz. Ve bu aralar artık perdeli ciğere talep çok hatta müşterilerimiz gelmeden önce istiyor biz ona göre yapıyoruz ayarlıyoruz çünkü yapımı ciğer kebaba oranla daha zor. Biz bu yemek kültürünün kaybolmamasını ve daha çok kişiye ulaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Unutulmuş lezzet olan perdeli ciğeri gün yüzüne çıkarılıyor

Beritan Kaya
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik Şehitler Haftası’nda şehit yakınlarıyla buluştu. Tetik; Vatanın bütünlüğü ve milletimizin birliği uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize ve yakınlarına şükran ve minnetlerini sundu. Günün erken saatlerinde Eğriboyun Mezarlığında Şehitlik ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Şehitleri kabirleri başında dualarla andı. Şehitlik ziyareti ardından Şehit Aileleri Derneği Nazilli Şubesi’nde, Dernek Başkanı Jale Keskin ve Şehit yakınları ile birlikte olan Başkan Tetik, son olarak Şehit Polis Memuru Hıdır Canoluk ‘un ailesini evinde ziyaret etti. Nazilli’de ikamet eden Şehit Polis Memuru Hıdır Canoluk‘un ailesini ziyaret eden Başkan Ertuğrul Tetik Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerin çok değerli olduğunun altını çizdi. Canoluk‘un Ailesine ve tüm şehit ailelerine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Tetik, “Şehitlerimizin aziz hatıraları için ne yapsak azdır, minnettarız. Bizler bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla destanlar yazan bir milletin evladıyız. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermek için bir an bile düşünmemişlerdir. Ölümün üzerine gözlerini kırpmadan giden, kanlarıyla bayrağımıza al rengini veren şehitlerimiz, geride bize bu cennet vatanı bıraktılar. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 14-20 Nisan Şehitler Haftasında başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyor, ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ederek, en içten şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun" ifadelerini kullandı.