GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 11:45

Lastik sektörü ATO’da buluştu

A
A
A
Lastik sektörü ATO’da buluştu

Ankara Ticaret Odası (ATO) 39 No’lu Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servis Meslek Komitesi ile Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası, ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda sektörel sorun ve konuları ele aldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) 39 No’lu Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servis Meslek Komitesi ile Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası, ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda sektörel sorun ve konuları ele aldı.


Toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, komite ve Oda üyeleri olarak toplum sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir sektörde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Yılmaz, Türk ekonomisinin son 20 yıllık dönemde yaşadığı gelişmelere paralel olarak otomobil sahipliği oranının da yükseldiğini anlattı. Yılmaz, Türkiye’de ortalama her 7 kişiden birine otomobil düştüğünü belirterek, “Ankara’da her 4 kişiden biri otomobil sahibi. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde” dedi. Yılmaz, trafiğe kayıtlı araç sayısının toplu taşıma ve yük taşımacılığı ile birlikte 22 milyonun üzerinde olduğuna dikkat çekti.



“Lastik ömrünü polis değil kullanıcı takip etmeli”


Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının trafik kazalarına ilişkin istatistiklerini hatırlatan Yılmaz, “2017 yılında 410 bin trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazaların 191 bini sürücü kusurlarından kaynaklanıyor. Bu kusurlara bakıldığında ilk sırada araç hızı, yol, hava ve trafiğin gerektiği şartlara uymamak, sıralanıyor. Yine 2017 yılında gerçekleşen trafik kazalarında yaklaşık 15 bin kişi hayatını kaybetti. Bu terörden başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.


Araçların trafiğin gerektiği şartlara ve hava koşullarına uygun bir şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Lastiğin ömrünü, hangi mevsimde hangi lastiğin kullanılacağını polis değil biz takip etmeliyiz. Bunları da ceza korkusuyla değil, başkalarının da hayatlarını tehlikeye atabileceğimiz bilinciyle, gereken vakitte yapmalıyız” diye konuştu.



Sektörel sorunlar masaya yatırıldı


ATO 39 No’lu Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servis Meslek Komitesi Başkanı ve ATO meclis üyesi Fatih Çalışkan da konuşmasında, sektörel konuları görüşerek çözüm üretmek amacıyla Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası ile ortak toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu da, sektörün içinde faaliyet gösterenler olarak sorunları bildiklerini ve çözüm için ortak hareket etme kararlılığında olduklarını ifade etti.


Toplantıya ATO 39 No’lu Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servis Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Önder Baş, Komite üyeleri Abdullah Özdoğan, Aykut Kiraz, Veysel Güden ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.