GENEL - 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:45

Sunay Akın cezaevinde gösteri yaptı

A
A
A
Sunay Akın cezaevinde gösteri yaptı

Muğla'nın Ölüdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak için Fethiye'ye gelen yazar ve şair Sunay Akın, sanatçı Serhat Raşa ile birlikte Fethiye Kapalı Cezaevinde gösteri yaptı.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile birlikte Fethiye Kapalı Cezaevi'ne giren sanatçılar, içeriye alınmayan basın mensuplarına bir açıklama yaptılar. "Mahkumlar bize gelemedi biz mahkumlara gelelim dedik" diyen yazar Sunay Akın, amaçlarının cezaevindeki insanlara bir şeyler kazandırmak olduğunu söyledi. Açıklamasında kimin içeride kimin dışarıda olduğunun bir anlam ifade etmediğini belirten Akın, "Mühim olan içimizdeki duvarları yıkmaktır. İnsanlar cezaevlerine girdikleri gibi çıkmamalı.Sadece özgürlükleri kısıtlanılmalı. Onların burada yetiştirilmesi, ruhlarının eğitilmesi de gerekir" dedi. Söylediği şarkılarla beğeni kazanan sanatçı Serhat Raşa ise ilk defa bir cezaevinde mahkumlara konser verdiğini anlatırken, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise, Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivalini cezaevi gösterisi ile sonuçlandırdıklarını anlattı. 5 gün boyunca devam eden festivale birbirinden değişik sanatçı ve yazarların katıldığını hatırlatan Yılmaz, "Festivalimizi izleme şansı bulamayan mahkumlarımızı cezaevinde ziyaret ederek, festivale katılan sanatçılarımızla onlara keyifli bir an yaşatmak istedik" dedi.

FETULLAH DAĞLI - MUĞLA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market müjdesi CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Dr. Ertuğrul Tetik, göreve gelir gelmez ilk hizmet olarak enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak, tamamen yerli ve doğal gıdaların piyasanın altında satışa sunulacağı belediye iştiraki olan Halk Marketler zincirlerini açacağını müjdeledi. 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimine 2 gün kala bir proje daha açıklayan CHP’li Ertuğrul Tetik, İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediye iştiraki olacak olan Halk marketler zincirini hayata geçireceğini açıkladı. Nazilli’nin farklı Mahallelerinde açılacak olan Halk Marketlerde, enflasyona karşı vatandaşların mutfağına nefes aldıracak olan proje için tüm altyapı ve fizibilite çalışmalarını ekonomistler tarafından hazırlandığını açıklayan Tetik, kaliteli ve güvenilir ürünlerin uygun fiyatlara üreticiye sunulacağı, aynı zamanda istihdam oluşturacak olan bu proje kapsamında halka sağlıklı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde gıda ulaştırılacağını ifade etti. ’Emekliye indirim kartı’ Nazilli ve Aydın bölgesindeki çiftçiler tarafından üretilen doğal ve sağlıklı ürünlerin satışa sunulacağı Halk Marketlerde, emekli vatandaşların da unutulmadığını belirten CHP’li Belediye Başkan Adayı Tetik, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin Ege et marketlerinde uyguladığı emekli kart sistemini de halk marketlerde uygulayacağız. Nazilli’de ilk bir yıl içerisinde çeşitli mahallelerde yaygınlaşacak olan Halk Marketler zinciri Nazilli halkının mutfak giderlerine önemli tasarruf sağlayacak" dedi.