POLİTİKA - 21 Haziran 2018 Perşembe 13:52

MHP’li Durmaz 15 Temmuz gecesi Bahçeli’nin tutumunu anlattı

A
A
A
MHP’li Durmaz 15 Temmuz gecesi Bahçeli’nin tutumunu anlattı

15 Temmuz hain darbe girişiminde parti genel merkezinde yaşananları anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Darbe girişiminin ardından Devlet Bahçeli’nin makam odasında hepimiz acil olarak toplandık.

15 Temmuz hain darbe girişiminde parti genel merkezinde yaşananları anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Darbe girişiminin ardından Devlet Bahçeli’nin makam odasında hepimiz acil olarak toplandık. Devlet Bey elindeki su dolu bardağı göstererek bizlere ’Bu kalkışma şu an bardaktaki su gibi. Rengi ve kokusu yok, nereden ve kimden geldiğini bilmiyoruz. Lakin bu kalkışma kimden gelirse gelsin biz bu darbe girişimine karşıyız’ ifadelerinde bulundu" dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ankara 1. Bölge ve 2. Bölge milletvekili adayları ile birlikte Çamlıdere ilçesine bağlı Buğralar köyünde partisinin seçim toplantısına katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Durmaz, o gece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önderliğinde nasıl dik bir duruş sergilediklerini ve aldıkları tehditleri açıkladı. Durmaz, "Darbe girişiminin hemen ardından Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin makam odasında hepimiz acil olarak toplandık. Devlet Bey elindeki su dolu bardağı göstererek bizlere ’Bu kalkışma şu an bardaktaki su gibi. Rengi ve kokusu yok, nereden ve kimden geldiğini bilmiyoruz. Lakin bu kalkışma kimden gelirse gelsin biz bu darbe girişimine karşıyız’ dedi" şeklinde konuştu.


İlerleyen saatlerde Genelkurmay Başkanı’nın yaveri Levent Türkkan’ın özel kalemlerini arayarak ’Genel Başkana söyleyin darbeye karşı koymasın, tüm komuta kademesi destek veriyor’ dediğini belirten Durmaz, Bahçeli’nin ise, "Söyleyin o terbiyesize sağında solunda, önünde arkasında kim varsa var biz her türlü darbeye karşıyız" dediğini anlattı. Genel merkez binası üzerinde alçak uçuşların arttığını ve etraftan silah seslerinin gelmeye başladığını, hatta makam odasındaki 5 milimetre kalınlığındaki camın çatladığını belirten Durmaz, odada bulunanların "Sizi güvenli bir yere götürelim" yönündeki telkinlerine Bahçeli’nin çok sert şekilde tepki gösterdiğini belirtti. Durmaz, Bahçeli’nin, "Burası Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi. Türkiye’de buradan daha güvenli yer yok. Milletimizin başına ne gelecekse bizim de o gelecek" dediğini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.