GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 11:57

Nazım ve Livaneli Çankaya’da anıtlaştı

A
A
A
Nazım ve Livaneli Çankaya’da anıtlaştı

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde Nazım Hikmet’in 116.

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde Nazım Hikmet’in 116. yaş günü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğin ardından heykeltıraş Murat Daşkın tarafından yapılarak Kültür Merkezi bahçesine yerleştirilen Nazım Hikmet ve Zülfü Livaneli Anıtı düzenlenen törenle açıldı.


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Zülfü Livaneli’nin yanı sıra, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı yöneticisi Kıymet Coşkun, program ve belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk, CHP Bilim ve Kültür Platformu Başkanı Onur Bilge Kula, eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Çankaya eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen ve çok sayıda sanatsever katıldı.


Törende bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Aynı ırmakta akan, aynı güneşin sofrasında oturan, bu toprakların hasretini, umudunu yazıp söyleyen iki değerimizin anıtını açmanın onurunu yaşıyoruz. Nazım Hikmet ve Zülfü Livaneli yalnızca bu ülkenin değil tüm insanlığın iki değeridir” dedi.


1960’lı yıllarda Nazım Hikmet’in “Kuva-i Milliye Destanı” kitabının Türkiye’de basılacağını işittiği ve sıraya girerek kitabı aldığı anda duyduğu heyecanı anlatan Zülfü Livaneli, “Aydınlanmacıların en büyük silahı kültür ve sanattır. Yüreğinde insan ve doğa sevgisi olmayanın kültür ve sanatta da esamesi okunmaz. Kültür ve sanat biz aydınlanmacıların işidir” diye konuştu.


Etkinlikte sanatçılardan oluşan grup aralarında Livaneli bestelerinin de yer aldığı Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirdi. Etkinlik dinletinin ardından Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen anıt açılışı ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de 23 Nisan coşkusu Kağıthane’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” büyük bir coşku ile kutlandı. Kağıthane Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde; geleneksel oyunlar, şişme oyun grupları, beceri atölyeleri, jonglör gösterileri, palyaço şov ve çocuk şarkıları yarışmaları yapıldı. Etkinlik alanında çocukların seveceği ikramlar da Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunuldu. Ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Gültepe Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Programda çocuklar birbirinden güzel şarkı, şiir ve dans gösterileri ile bayramlarını kutladı. Düzenlenen programa; Kaymakam Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla beraber katılım gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımız ile beraber 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladık. Çocuklarımız aileleriyle beraber güzel vakitler geçirdiler. Bugün aynı zamanda milletimizin inancının ve iradesinin temsilcisi meclisimizin kuruluşunun 104. Yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Öztekin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kağıthane Belediye Başkanlığı görevini temsili olarak İsmail Erez İlkokulu öğrencisi Taha Mert Aydın’a devretti.