GENEL - 26 Mayıs 2016 Perşembe 13:00

Nusaybin'de Bugüne Kadar 437 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

A
A
A
Nusaybin'de Bugüne Kadar 437 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Askeri kaynaklar, Nusaybin’de bugüne kadar icra edilen operasyonlarda 437 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini, 25 teröristin teslim alındığını, 401 barikatın kaldırıldığını, 37 hendeğin kapatıldığını ve bin 27 el yapımı patlayıcının imha edildiğini açıkladı.
Askeri kaynaklar, bölücü terör örgütü tarafından başlatılan sözde direniş ve öz yönetim hayallerinin Nusaybin’de örgütün hezimeti ile sonuçlandığına dikkat çekti. Bugün örgütün yaptığı açıklamanın örgütün bölgede tükendiğinin ve acizliğinin bir ispatı olduğuna dikkat çeken kaynaklar, "Örgüt üyeleri, teslim olan terörist Zehra’nın deyimiyle ’piyon’ olarak kullanıldıklarını biliyorlar; ama girdikleri bu yoldan geri dönemiyorlardı. Ancak Nusaybin’de artık sona yaklaşıldığının, bir fare gibi kapana kısıldıklarının farkına varmaya başlamışlardı" dediler.
"Ya teslim olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin şefkatine sığınacaklar ya da Kandil’deki terör baronlarının zevkleri için ölümü tercih edecekler" diyen askeri kaynaklar, teröristlerin girdikleri yolun çıkmaz yol olduğunu, devam ettikleri sürece kendi ifadeleri ile öleceklerini anladıklarını vurguladılar.
TERÖRİST: "BİZ OLSAK ASKERİN KAFASINA SIKARDIK"
25 Mayıs 2016 tarihinde 25 bölücü terör örgütü mensubunun teslim olduğu ve devletin adaletine sığındığına dikkat çeken askeri kaynaklar, şöyle dedi:
"Aylardır en yakın silah arkadaşlarını şehit veren kahraman güvenlik güçleri, her şeye rağmen teslim olan teröristlere insanca muamele ettiler. Teslim olan teröristlerden birinin ’Biz olsak askerin kafasına sıkardık, oysa asker bizi insanca karşıladı ve insanca muamele etti, kendimden utanıyorum’ ifadeleri, güvenlik güçlerinin insani muamele alanında da eşsiz olduğunu bir kez daha bu sözlerle ispatlamış oluyordu."
TESLİM OLMAYAN 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Güvenlik güçlerinin teslim olanlara insanca muamelesini gören ve buna rağmen teslim olmayı seçmeyen azılı beş teröristin ise dün gece 03.30’da mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildiğini kaydeden kaynaklar, "Teslim olanlar, hayatı ve devletin şefkatini seçtiler, diğerleri ise kaçmaya çalıştılar ve öldüler. Kaçmayı başarsalardı da zaten terör örgütündeki ortalama ömürleri 4-5 yıldan fazla değildi, yine öleceklerdi. 26 Mayıs 2016’da örgüt her ne kadar bölgedeki tüm YPS güçlerini çektiğini duyursa da, operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında örgütün döşedikleri EYP’ler aynen durmaktadır. Bunların temizlenmesi ve tekrar sivil halkın güvenle yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için bölgedeki operasyonların devam etmesi gerekmektedir. Güvenlik güçleri, ilk günden beridir sivil zayiatın olmaması için kendi canları pahasına her türlü tedbiri almış, almaya da devam etmektedir. Halk yanımızdadır ve yanımızda olmaya devam edecektir" dadiler.
Nusaybin’de güvenlik kuvvetlerinin çok büyük başarılar elde ettiğine dikkat çeken askeri kaynaklar, şu bilgileri verdi:
"Nusaybin’de bugüne kadar icra edilen operasyonlarda 437 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 25 terörist teslim alınmış, 401 barikat kaldırılmış, 37 hendek kapatılmış ve bin 27 EYP imha edilmiştir. Operasyonlarda 113 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 4 bin 463 adet mühimmat, 19 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 650 kg patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Bir ilçede daha örgütün hayalleri suya düşmüştür. Özyönetim hayalleri ile sivil halka ve bölgenin gençlerine yaptıkları zulüm nihayet bir yerde daha sona gelmiş gibi görünmektedir. Şehir ve ilçelerde, sivillerin yaşam alanlarında direniş ve zafer bekleyen bölücü örgüt, her bölgede hezimete uğramıştır. Bundan sonraki yeni girişimlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.