EKONOMİ - 13 Haziran 2018 Çarşamba 13:18

Ortadoğu’ya hazır başörtüsü ve duvak ihracatı

A
A
A
Ortadoğu’ya hazır başörtüsü ve duvak ihracatı

Mimosa Modaevi, Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerine hazır başörtüsü ve duvak ihraç ediyor.

Mimosa Modaevi, Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerine hazır başörtüsü ve duvak ihraç ediyor.


Mimosa Modaevi tasarımcısı ve makyöz Fatma Esma Özkaracan, bu alanda 2013’den bu yana faaliyet gösterdiğini belirterek, gelinlik, nişanlık ve kına kıyafeti ile üzerine hazır duvak, hazır başörtüsü tasarımı yaptıklarını söyledi. Her renk ve modelde üretim gerçekleştirdiklerini ifade eden Özkaracan, modellerin çok beğenildiğini ve tercih edildiklerini bildirdi. Türkiye’nin yanında Ortadoğu ülkelerine ürün sattıklarını anlatan Özkaracan, “İşimizi severek yapıyor ve çeşitli eğitim seminerleri ile de kendimizi geliştiriyoruz. Gelinlikte gelin başı, duvak ve makyaj çok önemli. Gelinlerin kendilerini özgüven içinde hissetmesi ve doğal olarak düğün boyunca mutlu olmaları giyimleri ve makyajları ile de ilgili. Bu nedenle gelin başları içinde gelinlerin seçeceği modellerin uzman ellere bırakılması bir güven işidir. Özellikle tesettürlü gelinlerimiz için. Çünkü tesettür üzerine gelinlik ve gelin başları son yıllarda gelişme gösterdi. Önceleri tesettürlü bayanlar için çok az seçenek vardı. Hem gelinlik hem de gelin başlarında alternatif bulamayan birçok gelin için tedirginlikler aylar öncesinden başlardı. Artık öyle değil. Bizler Mimosa Modaevi olarak hazır duvak, türban tasarımı ve makyajın başarıyla üstesinden geliyor ve en değerli günlerinde gelinlerimizi mutlu ediyoruz” dedi.


Tesettürlü gelin başını güzel bir makyaj ile tamamlamanın işi mükemmelliğe götüreceğine dikkat çeken Esma Özkaracan, “Tesettür gelin başlarında seçilen makyaj türünün gelin başı ile uygun olması çok önemlidir. Çünkü yanlış bir makyaj seçimi ve yapımı ile her şey altüst olabilir. Mimosa Modaevi’nde uzman makyöz ile gelin başınıza ve yüz hatlarınıza en uygun makyajı sizin de mükemmel tercihleriniz ile buluşturarak en mutlu gününüze en güzel şekilde sizleri hazırlıyoruz” diye konuştu.


Ürünlerin pratik kullanımı sayesinde müşterilerin kendilerinin içine bağladıkları bonenin üzerine gerek arkadan, gerekse boyundan bağlayabildiklerini anlatan Özkaracan, her renk ve modelde tasarım yapılıp dikilebildiğini kaydetti.



Tesettürde trend pratik ve şıklık


Tesettür modasında daha pratik, daha kolay, şık ve kullanışlı modellere doğru gidildiğini kaydeden Özkaracan, bu durumum başörtülerini de etkileyerek müşterinin tercihini kullanışlı, pratik ve şıklıktan yana kullandığını söyledi.


Mimosa Modaevi kurucusu Güngör Duran da hazır başörtüsü ve duvakların son birkaç yıldır çok tercih edildiğini belirterek, “Müşterilerimiz bu ürünleri birden fazla kullanıma uygun olmasından, kuaförlerin çoğu drape ve türban bağlamayı bilmedikleri için ya da kuaförün olmadığı bir yerde kendileri pratikçe takmak için tercih ediyorlar. Gerek ülkemizde, gerekse Ortadoğu ve Arap ülkelerine yaptığımız satış ve müşteri memnuniyeti bizi mutlu ediyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Berat Özdemir: “Kupayı gerçekten Trabzon’a getirmek istiyoruz; getireceğiz de inşallah” Trabzonspor’un başarılı futbolcusu Berat Özdemir, kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini belirterek, rövanş maçında bu istek ve arzuyu sahada göstermek istediklerini dile getirdi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bordo-mavili takımın başarılı futbolcusu Berat Özdemir, ikinci yarıda 10 kişi ile gerçek bir takım olduklarını ve o yolda ilerlediklerini gösterdiklerini söyledi. Özdemir, “İlk yarı kendi oyunumuzu kabul ettirmemize rağmen 2-1 önde kapatmayı bildik. İkinci yarıda 10 kişiyle gerçek bir takım olduğumuzu o yolda ilerlediğimizi gösterdik. Herkes yanındaki arkadaşı için fedakârca mücadele etti. 3. golü bulduk, gol yememize rağmen kazanmayı bildik. Avantajlıyız. Rövanşta bu istek ve arzuyu sahada göstermek istiyoruz” dedi. “Her geçen hafta üzerine koymaya çalışıyorum” Performansında her hafta üzerine koymaya çalıştığını kaydeden Özdemir, “Takım arkadaşlarıma her geçen gün daha fazla yardımcı olmaya çalışıyorum. Onlara beni gazlıyorlar. Thomas ve Pepe olsun tecrübelerini bize aktarıyorlar. Her geçen hafta üzerine koymaya çalışıyorum. Hocalarımızın verdiği taktikleri sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Umarım sonuç alıyoruzdur” şeklinde konuştu. “Uzun süredir üçüncülük ve Türkiye kupası hedefimiz var” Kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini vurgulayan Özdemir, “Uzun süredir üçüncülük ve Türkiye kupası hedefimiz var. Hep birlikte bu iki hedefe kenetlenmiş durumdayız. Kupayı gerçekten Trabzon’a getirmek istiyoruz. Getireceğiz de inşallah” diye konuştu. “Seneye ne olacak bakalım hayırlısı diyelim” Trabzonspor’da sezon sonu kiralık sözleşmesi sona erecek Berat Özdemir kariyeri ile ilgili soruya, “Kiralık veya burada bonserviste bulunmam gerçekten benim için önemli değil. Trabzonspor arması ve forması ile sahada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Seneye ne olacak bakalım hayırlısı diyelim” ifadelerini kullandı.
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.