GENEL - 21 Eylül 2017 Perşembe 17:37

Sağlık Bakanlığından ‘Ferhat Göçer’ açıklaması

A
A
A
Sağlık Bakanlığından ‘Ferhat Göçer’ açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 6 Eylül 2017 tarihinde sanatçı Ferhat Göçer’in Bakanlığa danışman olarak atandığına ilişkin basında haberler yer alması ve 21 Eylül 2017 tarihinde bu haberin Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir milletvekili tarafından soru önergesine konu edilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı, 6 Eylül 2017 tarihinde sanatçı Ferhat Göçer’in Bakanlığa danışman olarak atandığına ilişkin basında haberler yer alması ve 21 Eylül 2017 tarihinde bu haberin Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir milletvekili tarafından soru önergesine konu edilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.


Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 6 Eylül 2017 tarihinde sanatçı Ferhat Göçer’in Bakanlığa danışman olarak atandığına ilişkin basında haberler yer aldığı belirtilerek, 21 Eylül 2017 tarihinde ise bu haberin Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir milletvekili tarafından soru önergesine konu edildiği ve söz konusu haberlerde gerçekle ilişkisi olmayan, kamuoyunu yanıltıcı unsurlar bulunduğu, bu nedenle açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatma gereği doğduğu bildirildi. Ferhat Göçer’in 31 Ekim 2016 tarihinde 2016/4. dönem ilk defa ve yeniden açıktan atama kurası sonucu Şanlıurfa Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine atandığı, 7 Kasım 2016 tarihinden itibaren ise Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü emrinde geçici görevlendirildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Görevlendirildiği tarih itibarıyla Göçer’in sanatçı yüzünden istifade edilerek sağlık okuryazarlığını geliştirecek bazı projelerde değerlendirilebileceği düşünülmüştür. Habere konu kişinin ne zaman yeniden açıktan atamasının, ne zaman geçici görevlendirmesinin yapıldığı tarihler net olarak bellidir. Personel hareketinden de anlaşılacağı üzere yeni bir atama ya da danışman olarak görevlendirmesinin söz konusu olmadığı çok açıktır. Bu açık gerçeğe rağmen bu haberlerin yayınlanmasının maksatlı olabileceği değerlendirilmekle birlikte Bakanlığımız hemen harekete geçmiş, yapılan araştırmanın sonucu olarak da Ferhat Göçer’in 7 Kasım 2016 tarihinde Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğüne yapılan geçici görevlendirmesi sonlandırılmıştır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.