ASAYİŞ - 22 Eylül 2017 Cuma 19:43

Sahil Güvenlik’ten düzensiz göçle mücadele

A
A
A
Sahil Güvenlik’ten düzensiz göçle mücadele

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 15-22 Eylül 2017 tarihleri arasında düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 21 olayda toplam 802 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı yakalandı, 21 göçmenin cansız bedeni denizden çıkartıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 15-22 Eylül 2017 tarihleri arasında düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 21 olayda toplam 802 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı yakalandı, 21 göçmenin cansız bedeni denizden çıkartıldı.


İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, 7 gün 24 saat esasına göre devam eden düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, 15-22 Eylül 2017 tarihleri arasında yaşanan 21 olayda toplam 802 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı yakalandı, 21 göçmenin cansız bedeni denizden çıkartıldı.


15-22 Eylül 2017 tarihleri arasında yaşanan toplam 21 göç olayının 12’si Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları, 3’ü Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, 2’si Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, 4’ü ise Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahası içinde gerçekleşti.


İçişleri Bakanlığından düzensiz göçle mücadele çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


"Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları sorumluluk sahası içinde bulunan; Kuşadası, Çeşme, Dikili, Ayvalık, Sığacık, Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde yoğunlaşan kontrol ve denetimlerde Ayvacık, Ayvalık, Dikili, Seferihisar ve Kuşadası bölgelerinde gerçekleşen 12 olayda 583 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan; Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde icra edilen kontrol ve denetimlerde, Fethiye, Köyceğiz ve Bodrum bölgelerinde gerçekleşen 3 olayda 113 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı yakalandı. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan, Enez bölgesinde gerçekleşen 1 olayda 1 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır. Kefken açıklarında gerçekleşen 1 olayda 40 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 21 düzensiz göçmenin cansız bedeni denizden alınmış ve kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 7-9 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan Mersin ve Kaş bölgelerinde gerçekleşen 4 olayda 66 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Sahil Güvenlik deniz ve hava unsurları tarafından, Ayvacık, Dikili, Foça ve Kaş bölgelerinde 7 düzensiz göç olayında karada tespit edilen 287 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısının Jandarma ve Emniyet ekipleri tarafından yakalanması sağlanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla icra edilen söz konusu faaliyetlerde; 3 Arama Kurtarma Gemisi, 68 Sahil Güvenlik Botu, 22 SAGET, 9 DEGAK Timi ve 20 Kontrol Bottan oluşan yüzer unsurlar tarafından 3 bin 456 saat seyir yapılmış, 20 helikopter ve 8 uçak sortisi ile toplam 73 saat uçuş gerçekleştirilmiş, 5 adet Mobil Radar Timi (MORAD Timi) tarafından 342 saat görev icra edilmiştir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market, Anadolu’nun 9 farklı şehrinde iftar sofraları kurarak iş ortakları ve müşterileriyle mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin’den Amasya’ya, Uşak’tan Erzincan’a Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sofralarda eski mahalle iftarları geleneği yaşatılıyor ve paylaşmanın önemi vurgulanıyor. Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market; bereket ve dayanışma ayı Ramazan’da iş ortakları ve müşterileriyle Seç Market mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin, Erzincan, Amasya, Uşak, Samsun, Adana, Antalya, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 farklı ilde mağazalar önünde kurulan sofralarda Seç Market yöneticileri, iş ortakları ve mahalle sakinleri birlikte iftar yapıyor. Seç Marketler’de satılan öz markalı ürünler kullanılarak hazırlanan özel yemeklerin ikram edildiği iftar buluşmaları mahalleliden büyük ilgi görüyor. “Ramazan’da paylaşmayı seçiyor, eski mahalle iftarlarının sıcaklığını yaşatıyoruz” Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 700’ü aşan iş ortağıyla perakende sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirten Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Seç Market iş modelimiz sayesinde esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ederken Seç Market tabelası altında mağazası modern bir görünüme ve işleyişe kavuşuyor. Mahalle sakinleri de ‘mahalleden biri’ olan, tanıyıp güvendikleri esnaftan, ulusal çapta bilinen kurumsal bir marka altında, uygun fiyatlarla alışveriş yapıyor. Seç Market olarak sürekli destek olduğumuz esnaf kültürümüzün de bir parçası olan dayanışmayı bu yıl birlik, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’da pekiştirmek istedik. Türkiye’nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz. Seç Market olarak ‘Ramazan’da paylaşmayı seç’ diyerek güzel sohbetler eşliğinde Ramazan sofrasının bereketini iş ortaklarımız ve mahalle sakinleriyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”