GENEL - 09 Aralık 2016 Cuma 18:31

Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3 Operasyonu

A
A
A
Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3 Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3 Operasyonu kapsamında 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı ile 22 adet sığınak ve sığınak içlerinde çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde Bitlis’in merkez ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan Sehi Ormanları bölgesinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, kış hazırlıklarını sekteye uğratmak, muhtemel barınak ve sığınaklarını bulup imha etmek maksadıyla, Tatvan 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı, Batman Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı, Bitlis Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı ve Siirt Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı unsurlarınca 7-8 Aralık tarihleri arasında icra edilen Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3 Operasyonu kapsamında 1 adet basma düzenekli EYP ile 22 adet sığınak ve sığınak içlerinde çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi bulunduğu kaydedildi. Ele geçirilen malzemeler ise şöyle açıklandı:
"6 adet tuzaklanmış büyük tüp, 5 adet ateşleme düzeneği, 1 adet 5 kg’lık plastik bidon içerinde EYP yapımında kullanılmak üzere ateşleme düzeneği bulunmayan amonyum nitrat, EYP yapımında kullanılan amonyum nitrat ve kablo, 2 adet büyük tüp, 4 adet 105 amper parçalanmış akü, 250 kg amonyum nitrat (2 tonluk su deposu içinde), 50 adet havai fişek, 1 adet Rus yapımı, eski ve paslı el bombası, bol miktarda yaşam ve giyim malzemesi."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.