KÜLTÜR SANAT - 14 Aralık 2017 Perşembe 10:50

Sihirli Flüt, Avusturya orkestrası ile Nazım’da

A
A
A
Sihirli Flüt, Avusturya orkestrası ile Nazım’da

Ankara’da düzenlenen 8.

Ankara’da düzenlenen 8. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nde Avusturya’nın dünyaca ünlü orkestrası Concilium Musicum Wien, Şefika Kutluer’le birlikte konser verdi.


8. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde hız kesmeden devam ediyor. Festivalin 5’inci konserinde ilk kez Ankara’ya gelen Avusturya’nın dünya çapında ünlü orkestrası Concilium Musicum Wien, Viyana’dan Ankara’ya esintiler getirdi. Dünyanın birçok ülkesindeki 700 şehirde 3 bin 200 konser veren Avusturya sanatının önemli temsilcisi olan orkestra, "Sihirli Flüt" ünvanlı Şefika Kutluer’le Yenimahalle’de muhteşem bir konsere imza attı. Kutluer ve Cristoph Angerer’in solistlik yaptığı gecede klasik repertuarın önemli eserlerine yer verildi. Konserde ayrıca Concilium Musicum Wien’in kurucusu Cristoph Angerer’in babası, bu yıl içinde hayatını kaybeden besteci Paul Angerer’in eserinin de Türkiye’deki ilk seslendirmesi yapıldı. Öte yandan gecede 300’üncü yılında Maria Theresia anıldı ve doğumunun 220’inci yılı kutlanan Schubert’in eserlerine de yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."