YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 13:55

Sincan Belediyesi engelli bireyler ve aileleriyle buluştu

A
A
A
Sincan Belediyesi engelli bireyler ve aileleriyle buluştu

Sincan Belesiyesi, Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlenen programda engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya geldi. Başkan Tuna, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılması adına herkesi sorumluluk almaya ve daha duyarlı olmaya davet etti.
Sincan Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların ve ailelerinin onuruna program düzenledi. Sincan Kültür Evi’nde gerçekleşen programa, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Rehabilitasyon, Kültür Derneği (TÜMÖZDER) Başkanı Mehmet Ali Bakici ve Ortopedik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Günen ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Belediye Başkanı Tuna, son yıllarda engelli vatandaşların eğitim, sağlık, istihdam ve toplumsal yaşama katılım gibi temel sorunlarının ortadan kaldırılması için çok önemli adımlar atıldığını kaydetti. Engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların tüm insanların ortak sorunu olduğunu ifade eden Başkan Tuna, "Engelli vatandaşlarımızın rahat bir hayat sürdürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Tuna, engellilerin sorunlarını çözüme yönelik çalışmaların toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteğiyle daha önemli bir boyuta ulaşacağının altını çizdi. Sincan Belediyesi olarak engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok proje ve hizmeti hayata geçirdiklerini belirten Tuna, "Bütün vatandaşlarımızı da engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılması noktasında sorumluluk almaya ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum" çağrısında bulundu.
Konuşmaların ardından Sincan Belediyesinin meslek edindirme kurslarına katılan engelli kursiyerlerin oluşturduğu ’Umudun Kanatları’ ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Engelli grubun gösterisi davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.