GENEL - 08 Aralık 2017 Cuma 10:22

Tayland’da 1 hafta boyunca Türk bayrağı dalgalandı

A
A
A
Tayland’da 1 hafta boyunca Türk bayrağı dalgalandı

Türk giyim kültürünü bugüne kadar birçok farklı ülkede sayısız defileyle tanıtan Modacı Ahmet Özceyhan, bu kez de Tayland’da kraliçe onuruna gerçekleştirilen bir haftalık organizasyonda Türkiye’yi temsil etti.

Türk giyim kültürünü bugüne kadar birçok farklı ülkede sayısız defileyle tanıtan Modacı Ahmet Özceyhan, bu kez de Tayland’da kraliçe onuruna gerçekleştirilen bir haftalık organizasyonda Türkiye’yi temsil etti.


Tayland Kraliçesi onuruna düzenlenen ve Tayland ipeğini dünyaya tanıtmayı amaçlayan bu özel organizasyona 25 ülkenin önde gelen modacıları davet edildi. Bugüne kadar birçok ülkede sunduğu haute couture koleksiyonlarıyla beğeni kazanan ve son dönemde Türk ipeğine farkındalık kazandırmak amacıyla yaptığı son defilesiyle dikkatleri üzerine çeken Modacı Ahmet Özceyhan ülkemizi temsilen bu görevi üstlendi. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta organize edilen 5 günlük yoğun programda Modacı Özceyhan, gerçekleşen bir defileyle Türk motiflerini taşıyan koleksiyonunu modaseverlere sundu. Öte yandan, üniversite öğrencilerine moda üzerine seminer vererek ve atölye çalışmaları düzenledi.


Organizasyonun en büyük şovu olarak ulusal basına lanse edilen gala gecesi ise birçok unutulmaz ana sahne oldu. Tayland Başbakan Yardımcısının açılışını yaptığı geceye, Tayland hükümetinin üst düzey yetkilileri, bakanlar, 30 ülkenin büyükelçileri ve 800’ü aşkın seçkin davetli katıldı. Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün, Modacı Ahmet Özceyhan imzalı geleneksel Türk ve Tayland motifleriyle altın sırma el işi bir tasarımla sahneye çıktı. Davetlilerden büyük beğeni alan bu özel tasarım kostüm için Modacı Ahmet Özceyhan şunları kaydetti: "Öncelikle uluslararası platformlarda ülkemizi temsil etmek gerçekten onur verici, değerli büyükelçimizin kostümünü ekip olarak 1 aya yakın bir süre geceli gündüzlü çalışarak hazırladık. Türk rengi olarak literatüre geçen turkuvazı tercih ettik. Geleneksel Osmanlı saray işlemelerinden esinlendiğimiz tasarımın sırt kısmında ise Tayland’ın geleneksel motifleri yer almaktadır."


Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün ise, "Tayland Kraliçesinin onuruna gerçekleştirilen bu proje hem kültürel birikimimizi yansıtmak için hem de gerçekleştirdiğimiz sunum esnasında Sayın Özceyhan imzalı bu özel kıyafet sayesinde ülkemizi tanıtmak için özel bir fırsat sundu. Orta Asya Türklerinden, Osmanlı ve günümüze kadar süregelen Türk rengi turkuvaz kıyafet gerçekten en çok beğenilen tasarım oldu diyebilirim. Geleneksel Türk motifleriyle Tay motiflerinin bir arada kullanılması ülkemiz ve Tayland arasında gerçek bir kültür ve sanat bağı kurdu" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de ’Kardeşler Çetesi’ne operasyon: 13 gözaltı İzmir’in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu madde ve senet ele geçirildi. İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve ’Kardeşler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde imal ve ticareti, suça azmettirme, hırsızlık, 6136 SKM, yağma, mala zarar verme, fuhuşa yer temin etme, suç dellilerini yok etme, gizleme veya değiştirme, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli tespit edilirken, adreslere yönelik yapılan baskınlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu, tüfek ve senetler ele geçirildi Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, silahlara ait fişekler ile senet ve alacak defterleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere jandarmaya götürülürken firari olan 1 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.