POLİTİKA - 23 Nisan 2017 Pazar 20:25

TBMM 97. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

A
A
A
TBMM 97. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Referandum sonrası kabul edilmiş olan anayasanın uygulamaya geçebilmesi için bir uyum yasaları dizine ihtiyaç var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Referandum sonrası kabul edilmiş olan anayasanın uygulamaya geçebilmesi için bir uyum yasaları dizine ihtiyaç var. Anayasanın bugünkü şeklini oluşturmak için gayret veren bir siyasi parti, uyum yasalarında aykırı düşünmemesi lazım" dedi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından verilen resepsiyona katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin nemli açıklamalarda bulundu.


Yüksek Seçim kurulu (YSK), referandumun iptali için yapılan başvuruları değerlendiren Bahçeli, "Genelde hukukçular tarafından YSK kararının üzerinde herhangi bir değişiklik hiçbir kurum tarafından yapılmayacağı ifade ediliyor. CHP’nin müracaatları var. Onların da sonuçlarını bekleyelim. Herhalde bir hukuk devleti olarak bir noktada karara varacağız" ifadelerini kullandı.


"Memleket meselelerinde elimizi taşın altından çekmiyoruz ama bu hükümet ortağı olacağız anlamı taşımaz" diyen Bahçeli, "Uyum yasaları konusunda MHP’nin AK Parti ile ortak bir çalışması olacak mı?" sorusuna "Referandum sonrası kabul edilmiş olan anayasanın uygulamaya geçebilmesi için bir uyum yasaları dizine ihtiyaç var. Anayasanın bugünkü şeklini oluşturmak için gayret veren bir siyasi parti, uyum yaslarında aykırı düşünmemesi lazım. Aykırı konuları da karşılıklı görüşmelerle istişarelerle gidermesi lazım. MHP’nin seçimde Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oktay Bey, bu anayasa tartışmalarını götüren Mehmet Bey, bu konuyla ilgili diğer arkadaşlarımız uyum yaslarından ne anlaşılması gerektiği konusunda bir ön hazırlığı vardır. Diğer siyasi partilerde de buna benzer hazırlıklar olursa karşılıklı görüşülür. Çalışılıyor, önemli bazı konular zaten geçmişten bu yana vardı. Devam ediyor" cevabını verdi.


"Anayasa değişikliği yapılsa da yapılamasa da zaman zaman Türkiye’de 3 konu tartışılır hale getirilir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:


"Siyasi partiler de bunu alışkanlık haline dönüştürmüştür. Bunlardan bir tanesi siyasi partiler kanunu. Birisi seçim kanunu, öbürü de milletvekili seçilme kanunudur. Yine gündemde olması tabiidir. Şimdiki halde baraj yüzde 10 görünüyor. Hatırlarsınız daha önceleri il barajları da vardı; yüzde 20 ile 25 arasında. Onlardan vazgeçildi yüzde 10’da kalındı Türkiye genelinde. Bakalım görüşmeler ve diyaloglar sonrası ne çıkar onu bilemiyorum."



"Bir şey söylemişsem onun arkasındayım. Gereği yapılacak"


Bir programda parti içerisinde FETÖ’cülerin olduğunu ve kendisinin de bunu bildiğini söylediği hatırlatılarak, bu kişilerle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruyu şöyle cevaplandırdı:


"Bizim bugüne kadar ne yaptığımızı zannediyorsunuz. Bir şey söylemişsem onun arkasındayım. Gereği yapılacak."


Bir gazetecinin "Kemal Kılıçdaroğlu 2 kez kürsüye çıkınca gülümsemeniz dikkat çekti" ifadeleri üzerine Bahçeli, "Neye güldüm acaba? Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında son nokta koyması var. Nokta koyduktan sonra ikinci defa çıkıp bir nokta koymasına ben tebessüm ettim. Virgül deseydi belki devamı gelirdi" diye konuştu.


Terörle mücadele konusunda Genelkurmay Başkanı açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, "Terörle mücadele süreklilik almalı ve durmamalıdır" dedi.


Bir gazetecinin "Yeni dönemde kabinede bakan koltuklarında MHP’li isimleri göreceğiz mi?" sorusuna Bahçeli, "Halihazırda 65. Hükümet Meclis’te 316 milletvekili desteğiyle faaliyetini sürdürüyor. MHP yerinde duruyor şimdi" cevabını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta 270 çam ağacı toprakla buluşturuldu Muş Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle Sultan Alparslan Parkı’nda ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Muş Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile "Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla Tarihi Murat Köprüsü’ndeki Sultan Alparslan Parkında düzenlen ağaç dikme etkinliğinde 270 çam ağacı toprakla buluşturularak, can suyu verildi. Muş’un en önemli mesire alanlarından birinin Murat Köprüsü’ndeki Sultan Alparslan Parkı’nda ağaç dikmek suretiyle güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirten Muş Valisi Avni Çakır, "İçinde bulunduğumuz dünya, tabiat bizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde yetiştirmek üzerimize bir borç. Değerli arkadaşlarım, ecdadımız her zaman için tabiatı korumuş, yeşili korumuş, her fırsatta, her yere tohum dikmiş, fide dikmiş, ağaç dikmiş ve bize bu cennet vatanı emanet etmiş. Bizler de aldığımız bu bayrağı bu güzel ülkeyi gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir, daha yeşil bir dünya bırakmak durumundayız. Bu içinde yaşadığımız çevre, gelecekteki çocuklarımıza daha iyi şekilde bırakmak üzerimizde bir emanettir. O yüzden hep beraber bu anlamda farklı etkinliklerle yeşillendirme çalışmalarına katkı vermemiz lazım. Her bir vatandaşımız evinin bahçesine de ağaç dikerek, fidan dikerek daha da yeşillendirmesi lazım" dedi. Fidanları toprakla buluşturduklarını söyleyen Çakır, "Daha sonra fidan dikme çalışmalarımız peyderpey devam edecek. Aramızda öğrenci kardeşlerimiz var. Onlarda çok heyecanlı. Onların gençliğinden bizlerde faydalanalım. İnşallah yarın öbür gün çocuklarıyla eşleriyle, torunlarıyla buraya geldiklerinde de bu fidanları biz diktik diyerekten de kendilerine çok güzel bir miras bırakalım inşallah” şeklinde konuştu. Muş Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Orman İşletme Müdürü Ufuk Çelik, kurum amirleri ve öğrenciler ağaç dikti.
Şırnak Bakan Göktaş, Cudi’nin yıldız kızları ile söyleşi yaptı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şırnak Belediyesi Dengbej Evi’nde Cudi’nin yıldız kızları ile söyleşi yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Bakan Göktaş, Şırnak Belediyesi Dengbej Evi’nde spor grubu Cudi’nin yıldız kızları ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, söyleşi programında öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Bakan Göktaş, “Her biriniz alanında pırıl pırıl yetişmiş azimli, başarılı bin bir zorlukla karşılaşmış olmanıza rağmen, sporla, sanatla farklı dallar ile TÜBİTAK’ta, yarışmalarla farklı alanlarda her biriniz çaba sarf ettiniz ve zorluğa rağmen her biriniz bu başarıları elde ettiniz. İnanmak başarının yarısıdır. Sizler inandığınız için kulüplerimiz başarıyor. Sizler inandığınız için Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olabiliyorsunuz. Ben burada asla pes etmeyen bir gençlik görüyorum” dedi. Kızlara ailelerinin, mahallelerinin, şehirlerinin ve ülkelerinin gurur kaynağı olduğunu dile getiren Bakan Göktaş, “Başarılı kadın olmak için, her zaman isim sahibi olmak gerekmiyor. Bir yerden başlayıp mücadele ettikçe yaptığımız işin aslında ne kadar kıymetli olduğunu ortaya çıkarıyorsunuz. Devletimiz buraya çok güzel bir spor okulu kurmuş, buraya çok güzel imkan sağlamış. Bu spor okulu sayesinde bir çok dalda çok başarılı çocuklarımız çıkmış. Bizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak çocuklarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Bu ülkenin başarısı kadınlar ve kız çocukları ile mümkündür. Şırnak Valiliğimiz üzerinden, spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunacağız. Bizde devlet olarak çocukların okullaşmasına yönelik sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte çok güzel adımlar attık. Şuan aranızda ileride ülkenin başarılı sporcuları, bilim insanında, sanatçına bu salondan çıkacağına inanıyorum. Asla pes etmeyin. Bu sizin hayat felsefeniz olsun” diye konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ziyaretlerin ardından Şırnak’tan ayrıldı.
Giresun Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Giresunspor, sahasında karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan Dakikalar 18. dakikada sağ kanattan Ertuğrul’un ortasında ceza sahası içinde Şahihn’in kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 38. dakikada Celil’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Heliton’un kafa vuruşunda top üst direğe çarparak dışarı çıktı. 41. dakikada sağdan son çizgiye inen Kubilay’ın yerden pasında kale önünde Yalçın topu ağlara gönderdi. 0-1 49. dakikada sol kanattan Romulo’nun ortasında ön direkte Yalçın’ın şutunda top filelere gitti. 0-2 68. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Ümit’in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-3 Hakemler: Süleyman Bahadır, Özgür Ertem, Erkan Akbulut Giresunspor: Göktan, Mehmet, Ertuğrul (Fatih dk. 85), Anıl Yiğit (Furkan Arda dk. 85), Kadir, Faruk Can (Ahmet Lütfü dk. 89), Talha, Enishan (Ali Emirhan dk. 85), Furkan Şahin, Alperen (Mert Han dk. 75) Yedekler: Erkan, Muhammet Miraç, Arda, Şenel Hami, Emre Teknik Direktör: Serhat Güller Göztepe: Lis, Ogün, Tarkan, Heliton (Mesaaoudi dk. 72), Nielsen, Ümit, Dennis, Yalçın (Doğan dk. 84), Celil (Atınç dk. 79), Romulo (Lundqvist dk. 79), Kubilay (Taha dk. 72) Yedekler: Arda, Ahmet, Ensar, Mamah, Fıratcan Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Yalçın Kayan (dk. 41 ve 49), Ümit Akdağ (dk. 68) (Göztepe) Sarı kart: Taha Altıkardeş (Göztepe)