GENEL - 12 Ağustos 2018 Pazar 16:56

TDV KAGEM Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi başarıya doymuyor

A
A
A
TDV KAGEM Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi başarıya doymuyor

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi (SDEM), yabancılara yönelik ’İleri Düzey Türkçe Dil Eğitim Programı’ kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde çalışma yapmak isteyen öğrencilere yönelik düzenlenen ileri düzey Türkçe dil eğitimlerinde bu yıl yüzde 98 başarı elde etti.

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi (SDEM), yabancılara yönelik ’İleri Düzey Türkçe Dil Eğitim Programı’ kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde çalışma yapmak isteyen öğrencilere yönelik düzenlenen ileri düzey Türkçe dil eğitimlerinde bu yıl yüzde 98 başarı elde etti.


Çoğunluğunu Suriyeli öğrencilerin oluşturduğu öğretim programında Irak, Filistin, Afganistan, Somali, Yemen, Sudan, Mısır ve Libyalı gençler de yer aldı. Sosyal Destek Merkezi’nde yabancı öğrenciler için gerçekleştirilen İleri Düzey Türkçe Dil Eğitim Programında dersler, okuma-anlama, dinleme-anlama, konuşma ve yazma başlıkları altında dört temel beceri üzerinden işlendi.


Her yıl bir önceki yıla göre başarısını daha da artırarak çalışmalarına devam eden merkezde öğrenciler uzman okutmanlar eşliğinde haftada 30, toplamda 960 saat Türkçe dersi aldı. Toplamda 6 sınıfın yer aldığı dokuz aylık öğretim süreci sonunda 50’si kadın, 78’i erkek olmak üzere 128 öğrencinin yüzde 98’i başarı sağlayarak “C1” sertifikası almaya hak kazandı.



Uluslararası ölçekte bir sertifika


Türkçe dil kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler aldıkları sertifikaları, üniversite, yüksek lisans, doktora başvuruları ve tercüme büroları başta olmak üzere çeşitli iş alanlarında kullanabilmekteler. Gazi Üniversitesi TÖMER tarafından yapılan sınav sonucunda verilen belgeler, uluslararası ölçekte karşılığı olan sertifika niteliği taşıyor.



KAGEM sosyal hayata da hazırlıyor


Merkezde öğrenim gören öğrencilere, Türkçe öğretiminin yanında, hukuk, eğitim ve sağlık başta olmak üzere çeşitli konularda seminerler verildi. Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtımının da ihmal edilmediği eğitimlerde, pek çok sebepten dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan gençlerin yabancı bir ülkede sosyal hayatla olan uyum sürecine ilişkin konulara da yer verildi.


Eğitim ve öğretimlerine devam etmek isteyen ve Türkçe dil öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrenciler şimdiden çeşitli üniversitelerin birçok mühendislik, tercümanlık, sağlık, inşaat, hukuk gibi bölümlerine başvurularını gerçekleştirerek kabullerini bekliyor. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi mezunu olan 47 öğrenci çeşitli üniversitelerden lisans düzeyinde davet aldı.


TDV KAGEM bünyesinde hizmet veren Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi (SDEM) ‘İleri Düzey Türkçe Dil Eğitim Programı’ kapsamında öğrencilerin başarıları 13 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00’de Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda basına açık olarak gerçekleştirilecek olan mezuniyet programı ile taçlanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.