GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 09:52

TechAnkara Proje Pazarı 2018 açıldı

A
A
A
TechAnkara Proje Pazarı 2018 açıldı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı açılış töreni ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı açılış töreni ATO Congresium’da gerçekleştirildi.


Açılışa Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, proje sahipleri, girişimciler, yatırımcılar ile çok sayıda davetli katıldı. TechAnkara Proje Pazarı için 482 yenilikçi proje başvurusu alındı ve değerlendirmeler sonucu ilk 100 proje belirlendi. İlk 100 projenin faaliyet alanı ve sektör dağılımı; 26 İletişim ve Sayısal Dönüşüm Teknolojileri, 15 Makine ve Mekatronik Teknolojileri, 14 Sağlık ve Biyomedikal Teknolojileri, 10 Gıda ve Tarım Teknolojileri, 11 Enerji ve Yeşil Teknolojiler, 10 Eğitim Teknolojileri, 7 Malzeme ve Nano/Mikro Teknolojiler, 6 Havacılık ve Otomotiv Teknolojileri, 6 diğer Teknolojiler şeklinde sıralandı.


TechAnkara Proje Pazarı ile teknoloji tabanlı yenilikçi projeleri olan girişimcilere Ankara Kalkınma Ajansı tarafından fuar alanı ve stant hizmetleri tahsis edildi. Girişimcilerin yatırımcılar, müşteriler, mentor ve danışmanlarla bir araya gelmesi amacıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk 100’e giren girişimciler, TechAnkara paydaşlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdi, bununla birlikte ürünlerini tanıtmalarına olanak sağlayan fuarda yer aldı. Etkinlikte ilk 100 proje içinden seçilen 10 projenin girişimcileri, yatırımcılardan ve paydaş şirket yöneticilerinden oluşan değerlendiricilere yatırımcı sunumlarını gerçekleştirdi.



"Pazarda kendini test etmeyen hiçbir fikir üretime dönüşemez"


TechAnkara Proje Pazarı açılışında konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin “Dünyaya yön veren teknolojilerin tüketicisi olmaktan çıkıp üreticisi olmaya geçmek için, ekosistemimizi geliştirmemiz, girişimcilerimizi, gençlerimizi desteklememiz gerektiği aşikardır. Kamuya burada çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ankara Kalkınma Ajansı’nın bu noktada önemli bir rol üstlendiğini müşahede ediyoruz. Pazarda kendini test etmeyen hiçbir fikir üretime dönüşemez, üretime dönüşse bile rekabet edemez. Bugün gerçekleştirdiğimiz Techankara Proje Pazarı, ekosistemi güçlendiren bileşenlerin en önemlilerinden birisidir. Çünkü Techankara Proje Pazarı, yalnızca pazara çıkan ürünlerin sergilendiği bir etkinlik değil, pazarın ihtiyaçlarının ve taleplerinin tespit edildiği nitelikli bir test ortamıdır. Burada girişimcilerimiz bir yandan nihai ürünlerini sergilerken, bir yandan da pazarın gerçek ihtiyaçlarını öğrenme imkanı yakalamaktadır" ifadelerini kulandı.


Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri "TechAnkara markası 2014 yılından itibaren Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ve uhdesinde kullanılan bir marka olmanın ötesinde ortak bir eşgüdüm platformudur. Kalkınma Ajanslarından beklenen, bölgelerinde paydaşlarla birlikte ortak hedeflere yönelik hareketin somut örneğidir" dedi.


Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise konuşmasında şunları kaydetti:


"Ankara Kalkınma Ajansı’nın ileri teknoloji ve yüksek katma değer odaklı faaliyetleri arasında en önemlisi bugün gerçekleştireceğimiz proje pazarıdır. Mentorluk programları, hızlandırıcı programları, teknoloji ticarileştirme danışmanlıkları, yerli tedarik ve işbirliği buluşmalarını da içinde barındıran proje pazarı, bir yıl içinde gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerin finalidir.”


Konuşmaların ardından finale kalan proje sahiplerine plaketleri verilerek fotoğraf çekimi yapıldı. Protokol mensupları projelerin sergilendiği fuar alanının açılışını yaparak stantları gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.