GENEL - 06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:00

Timef'ten Anadolu Medyasına Onlıne Uzmanlık Eğitimi

A
A
A
Timef'ten Anadolu Medyasına Onlıne Uzmanlık Eğitimi

İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, "Avrupa medyasının teknik yeterliliği, Anadolu medyasının pratiği daha ileri seviyede" dedi.
Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyaloğu çalışmaları kapsamında TİMEF tarafından uygulamaya konulan "Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı" projesi kapsamında eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar "Medya’da Yeni İletişim Teknolojileri", "Medya ve Demokrasi" ve "Diksiyon" eğitimi verilen, ayrıca Anadolu medyasının temsilcileriyle birlikte Belçika’ya 8 günlük çalışma ziyareti gerçekleştirilen proje kapsamında şimdi ise radyo ve televizyon yayıncılarına online olarak uygulamalı medya teknolojileri eğitimi verilmeye başlandı. Ordu’nun Ünye ilçesinde bazı yerel medya mensuplarının bizzat da katıldığı online eğitimi, Belçikalı televizyon uzmanları ve proje ortağı TWİST temsilcileri Francis Bodson ve Roger Roberts veriyor. Bir hafta sürecek olan ve bu sürede her gün 11.00-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimin ilk gününe, Türkiye’nin dört bir yanında yayın yapan 100’e yakın radyo ve televizyonların yayın masası ve teknik personeli online katıldı.
Eğitimin açış konuşmasını yapan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Avrupa medyasının teknik anlamda çok ileri düzeyde olduğunu ancak insan gücü ve pratiğin Türk medyasında daha ileri seviyede olduğunu belirtti. Gürel, "Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı" projesinin amacının Anadolu medyası ile Avrupa medyası arasında entegrasyonu tesis etmek olduğunu belirterek, "Karşılıklı iyi örnekleri alarak, sürdürülebilir bir diyalog ve işbirliği sağlamaya çalışıyoruz. Bu eğitimle de Avrupa medyasının tekniği ile Anadolu medyasının pratiğini birleştirerek daha iyi uygulamaların ortaya çıkmasını sağlayacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir