GENEL - 23 Nisan 2017 Pazar 18:16

TSK: "Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 40’a yükseldi"

A
A
A
TSK: "Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 40’a yükseldi"

Türk Silahlı Kuvveleri (TSK), Şırnak genelinde devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 40’a yükseldiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvveleri (TSK), Şırnak genelinde devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 40’a yükseldiğini açıkladı.


TSK’dan yapılan açıklamada, "23 Nisan 2017 tarihinde Şırnak Şenoba bölgesinde devam etmekte olan operasyonda sabah saatlerinde Geymişule tepedeki emniyet unsurlarımıza saldıran terörist gruba anında karşılık verilmiş ve şu ana kadar üç teröristin cesedine ulaşılmıştır. Sıcak takip devam etmektedir. Şırnak genelinde devam eden operasyonlarda şu ana kadar 40 terörist etkisiz hale getirilmiştir"denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te 125 bin adet fıstık fidanı törenle dağıtıldı Siirt’te, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla 125 bin adet fıstık fidanı törenle dağıtıldı. Baykan kara yolundaki fıstık fidesi tesisinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Siirt Fıstığı Üretimi Artırılması Projesi" fidan dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, kentte bitkisel ve hayvancılık üretimini desteklemek amacıyla son 6 yılda bitkisel üretim alanında çiftçilere 503 milyon 165 bin lira ve hayvansal üretim alanında yetiştiricilere 198 milyon 967 bin lira tutarında destekleme ödemesi yapıldığına değindi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2023 yılında 387 projeye 38 milyon 201 bin lira destekleme ödemesi yapılarak, üreticilere ve çiftçilere çok önemli ekonomik destekler sağlandığını ifade eden Vali Kızılkaya, "Sözlerime son verirken hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor, bu anlamlı projede emeği geçen başta İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, çalışan bütün arkadaşlarımıza, çiftçi kardeşlerimize ve üreticilerimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise, Vali Kızılkaya desteği valilik katkılarıyla ocak ayında Cumhuriyetin 100. yılında 100. tarımsal proje olarak 100 bin Siirt fıstığı fidanı dağıttıklarını hatırlattı. Siirt Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanı’nın üreticiler adına yaptıkları 100 bin adet talebin olumlu bulunduğunu aktaran Demirhan, "O programda müjdeyi ve talimatlarınızı vermiştiniz. Verdiğiniz destek ve katkı sonucunda bugün 125 bin adet daha bıttım anaçlı Siirt fıstığı fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sadece 2024 yılında Siirt Valiliğimizin destekleri ile dağıttığımız Siirt Fıstığı fidanı sayısı 225 bin adet olmuştur. Bu projeden yaklaşık 450 ailemiz faydalanmıştır. Siirt fıstığı dışında hiçbir şekilde tarımsal faaliyette kullanılamayacak 70 bin dekarın üzerinde arazi ülkemiz ve ilimiz tarımına kazandırılmıştır. Ben bu vesile ile dağı taşı tarımsal araziye çeviren üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu. Program çiftçilere dağıtılan fidanlar ile birlikte son buldu. Programa; Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Karabük İl Genel Meclis Başkanı Sözen oldu Karabük İl Genel Meclisinin yapılan ilk toplantısında, AK Parti Grup kararı gereği gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi. 31 Mart Yerel seçimlerinde yeniden belirlenen Karabük İl Genel Meclisi ilk toplantısını İl Özel İdare Meclis salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan toplantı en yaşlı üye olan CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz’un başkanlığında açılışı yapıldı. Meclisin ilk gündem maddesi olan İl genel Meclis Başkanlığında Ahmet Sözen tek aday oldu ve kapalı oylama sonucu 16 meclis üyesi tarafından yeniden başkan seçildi. İl Genel Meclis Başkanı seçilen Ahmet Sözen, yaptığı konuşmasında, Karabük İl Özel İdaresinin bugün gelmiş olduğu noktada çevre il özel idareleri ile kıyaslandığında kendi kendine yeten, artık satın almayan, üreten, üretim tesislerini kurmuş ve önemli noktaya gelmiş bir İl Özel İdaresi hüviyetinde olduğunu söyledi. İl Özel İdaresinin geldiği noktada emeği geçen herkese teşekkür eden Sözen, “ Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde şimdiye kadar kullanmasını azami özen gösteren il genel meclisimiz, bundan sonra yapacağı tüm çalışmalarda da bu hassasiyetine özellikle dikkat ederek hizmetlerine devam edecektir. İl Genel Meclisi ile ilgili hususta 5302 sayılı il özel idaresi kanunuyla yetki ve sorumlulukları belirlenmiş ve görev sorumluluk alanı tüm il sınırları olan, aynı zamanda il özel idaresinin de karar kolları olan kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmiş bir kurum halindedir. Bundan sonraki çalışmalarımız içerisinde önem vereceğimiz tek husus birlik beraberliğimiz olacaktır. 5 yıllık bir çalışma döneminde şimdiye kadar olduğu gibi birlik beraberliğe önem vererek, azami özen göstererek, çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Karabük’ün ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşması için ve daha rahat bir yaşam sürmeleri için il genel meclisimiz elinden gelen tüm gayreti gösterecektir.”dedi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Katip üyeliğine, Ahmet Okan Kirman ve Mesut Aydın, Meclis 1. Başkanvekilliğine Ertan Mısırlı (AK Parti), Meclis 2. Başkanvekilliğine Enver Kemik (MHP), Encümen üyeliğine ise Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik ve Mesut Aydın seçildi. Daha sonra gündem maddeleri gereği ihtisas komisyon üyeleri üyeleri seçimleri ve ardından diğer gündem maddeleri görüşüldü.
Ankara Genç Çevirmenler Yarışması’nın kazananları belli oldu Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere sertifikaları verildi. 12. kez düzenlenen yarışmanın ödül törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve davetliler katıldı. Bu yıl, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 kategoride 125 öğrenci yarıştı. Türkçe çevirileri ile dereceye giren öğrencilere, Avrupa Birliği Başkanlığında düzenlenen törende, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay tarafında sertifikaları taktim edildi. Yarışmada birinci olan çevirmenler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ‘Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı’na katılım sağlayabilecekler. AB ile Türkiye ilişkilerinin inişli-çıkışlı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Bozay, “Türkiye’nin bir yol haritasında, 360 derecelik dış politikasında önemli yer tutuyor. Ankara Antlaşması’nın da 60. yılını kutladığımız bir yılda yine sizlerle birlikte böyle bir AB ilişkilerine katkıda bulunacak ayrı bir çalışma disiplininde sertifika törenindeyiz. Çok sayıda öğrenci girdi bu yarışmaya. Yarışmaya bin 248 öğrencimiz katıldı. Bu sayıda bizi çok gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.