GENEL - 09 Kasım 2017 Perşembe 11:34

Türkiye Diyanet Vakfı su kuyuları kurak coğrafyalara umut oldu

A
A
A
Türkiye Diyanet Vakfı su kuyuları kurak coğrafyalara umut oldu

Türkiye Diyanet Vakfı, açlık ve kuraklığın yaşandığı bölgelere yönelik başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında üç Afrika ülkesinde 14 su kuyusu daha açarak günlük içme suyuna dahi ulaşmayan insanların hizmetine sunacak.

Türkiye Diyanet Vakfı, açlık ve kuraklığın yaşandığı bölgelere yönelik başlattığı “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında üç Afrika ülkesinde 14 su kuyusu daha açarak günlük içme suyuna dahi ulaşmayan insanların hizmetine sunacak.


Türkiye’de ve dünyanın 135 ülkesinde, eğitimden, kültüre, sosyal ve hayri faaliyetler ile uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda faaliyetler yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalardaki açlık ve susuzluğa da kayıtsız kalmıyor.


TDV, ülkemizin uluslararası alanda artan etkinliği, aktif diplomasisi, dinamik ekonomisi ve artan teknik kapasitesi çerçevesinde çalışmalarını gönül coğrafyamızın en uç noktalarına kadar taşırken, başlattığı “Bir Damla Hayat” projesiyle de bu bölgelerdeki su sorununa çözüm üretiyor.


Bugüne kadar 11 farklı ülkede açtığı 55 su kuyusunu bölge insanının hizmetine sunan Türkiye Diyanet Vakfı, Burkina Faso, Kenya ve Ruanda’da toplam 14 su kuyusu daha açacak.


Suya ulaşmada problem yaşayan Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelerde su kuyusu çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar Burkina Faso, Çad, Filistin-Gazze, Gana, Gine Bissau, Kenya, Madagaskar, Ruanda, Somali, Sudan ve Yemen olmak üzere toplam 11 ülkede su kuyuları açarak binlerce insana umut oldu.


Açılan kuyular 30 yıllık su ihtiyacını karşılıyor


TDV, ekonomik imkansızlıklar, zorlu iklim şartları, su kaynaklarının olmaması veya çıkarılamayışı nedeniyle temiz suya ulaşmada problem yaşanan bölgelerde su kuyusu çalışmaları gerçekleştiriyor.


Proje kapsamında açılan kuyular elektrik ve güneş enerjisiyle çalışıyor. Yaklaşık 120 metre derinliğindeaçılan su kuyuları,bölgenin ortalama 20 ile 30 yıl arası temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.