GENEL - 28 Nisan 2016 Perşembe 23:33

Türksat İle Ösym Arasında 'tek Şifre' Anlaşması

A
A
A
Türksat İle Ösym Arasında 'tek Şifre' Anlaşması

Türksat ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM) işbirliğiyle uygulanmaya başlanan tek şifre uygulaması, e-Devlet kullanıcılarının aynı şifreyi kullanarak ÖSYM sistemlerine girişini sağlayacak.
Türksat ile ÖSYM’nin ortaklaşa çalışması neticesinde kullanıma açılan tek şifre uygulaması, e-Devlet kullanıcılarının ayrı bir şifreye ihtiyaç duyulmadan ÖSYM sistemlerine girişine imkan sağlayacak. Konu hakkında Türksat’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu hizmetle 27 milyonun üzerinde e-Devlet Kapısı kullanıcısı, ÖSYM sistemlerine 7 gün 24 saat doğrudan giriş yapabilecek. Hizmetler, e-Devlet Kapısı kullanıcılarının Türksat tarafından sunulan güvenilir kimlik doğrulama altyapısından geçerek, ÖSYM sistemlerine ulaşmalarına ve sahip oldukları yetkiler çerçevesinde söz konusu sistemleri sorunsuz kullanabilmelerine imkan veriyor. ÖSYM tarafından sağlanan ve adaylar tarafından sınav ve tercih başvurularının gerçekleştirildiği, sınava giriş belgelerinin edinildiği, sınav ve yerleştirme sonuçlarının görüntülendiği Aday İşlemleri Sistemi’ne (AİS) artık e-Devlet şifresiyle erişmek mümkün hale geldi. Her yıl milyonlarca adayın kullandığı AİS sistemine ek olarak yine ÖSYM tarafından sunulan ve sınav görevlilerinin ya da eğitim kurumlarındaki yetkililerin kullandığı Görevli İşlemleri Sistemi, Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi, Sınav Merkezi İşlemleri Sistemi ve Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi gibi 4 farklı sisteme daha e-Devlet şifresiyle ulaşılabiliyor. e-Devlet Kapısı kullanıcıları bu sistemlere e-Devlet şifresinin yanı sıra, e-imza, mobil imza ve dağıtımı devam eden yeni kimlik kartları aracılığıyla da giriş yapabiliyor" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi