YEREL HABERLER - 30 Ağustos 2015 Pazar 15:07

Yakacık'ta Kurban Bayramı Telaşı

A
A
A
Yakacık'ta Kurban Bayramı Telaşı

Yenimahalle Belediyesi, huzur içerisinde bir kurban bayramı geçirilmesi için hazırlıklarına devam ediyor. 366 çadır kapasiteli Yakacık kurban satış ve kesim alanında belediye ekipleri arı gibi çalışıyor. Bir yandan kurulacak çadırlar için parsel çizimi ve numaralandırma yapılırken, bir yandan da çevre düzenlemeleri yapılıyor.
Başkent’in en büyük ve en modern kurban satış ve kesim yeri olan ve her kurban bayramında dolup taşan Yakacık’ta, bayramın bayram tadında geçmesi için tüm ayrıntılar düşünüldü.
11 BİN BÜYÜKBAŞ, 7 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN
Yakacık, bu yıl 366 çadıra ev sahipliği yapacak. Yakacık’ta çadırlar, 5-6 Eylül’de kurulmaya başlayacak. 7 Eylül’de kurbanlıklar alana giriş yapacak. Bu yıl yaklaşık 11 bin büyükbaş, 7 bin küçükbaş hayvanın satışının yapılacağı Yakacık’ta, kurban satıcılarının çadırlarını kurarken herhangi bir sıkıntı yaşamaması için parsel çizimi ve numaralandırma yapılıyor.
SOKAK NUMARALANDIRMASI YAPILACAK
Yakacık’ta su ve elektrik altyapısını yenileyen ekipler, hem kurban satıcılarına hem de kurban alıcılarına kolaylık sağlamak amacıyla bu yıl alanda sokak numaralandırması yapacak. Böylece vatandaş, tabelaları takip ederek kurbanlık aldığı çadırı kolaylıkla bulabilecek.
KESİMHANE YENİLENDİ OTOPARK GENİŞLEDİ
Yenimahalle Belediyesinin hizmete sunduğu 5 dakikada kesim yaparak vatandaşa büyük kolaylık sağlayan otomatik kesimhanelerdeki tüm makinalar daha hijyenik ve rahat şartlarda hizmet verebilmek için yenilendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir