GENEL - 21 Eylül 2018 Cuma 12:52

250 yaşlı Alzaymır’a böyle meydan okudu

A
A
A
250 yaşlı Alzaymır’a böyle meydan okudu

Antalya’da 250 yaşlı, Alzaymır’a ’Erik Dalı’ oynayarak meydan okudu.

Antalya’da 250 yaşlı, Alzaymır’a ’Erik Dalı’ oynayarak meydan okudu. Muratpaşa Belediyesinin Yaşlı Evi üyeleri Alzaymır’a farkındalık için Antalya’nın en kalabalık meydanında ‘Erik Dalı’ oynadı. Vatandaşların da destek verdiği etkinlikte, yaşlıların sırtlarına astıkları "Farkındayım dans ediyorum", "Farkındayım resim yapıyorum", "Farkındayım müzik dinliyorum" yazılı pankartlar da dikkat çekti.


Muratpaşa Belediyesinin yaşlı evleri üyesi 200 kıdemli kent sakini ‘21 Eylül Dünya Alzaymır Farkındalık Günü’nde Kapalı Yol’da ‘Erik Dalı’ oynadı. Yaşlı Evlerinin, 21 Eylül Dünya Alzaymır Farkındalık Günü’nde gerçekleştirecekleri etkinliğin heyecanı günler öncesinden başlamıştı. Son dönemin en popüler oyun havası için yaklaşık 3 aydır haftada 3 gün 6’şar saat çalışan kıdemli kent sakinleri, bugün saat 11.00’de havuz meydanında bir araya geldi. Etkinliğe dışarıdan da katılım çok oldu. Yaklaşık 250 kişinin olduğu grup, ’Erik Dalı’ eşliğinde gönüllerince eğlendi.


Alzaymır Farkındalık için oyun oynayan yaşlıların aynı zamanda omuzlarına astıkları "Farkındayım örgü örüyorum", "Farkındayım dans ediyorum", "Farkındayım resim yapıyorum", "Farkındayım müzik dinliyorum" yazılı pankartlar da dikkat çekti.



“Onların isteklerine biz de, ‘Hay hay’ dedik”


Muratpaşa Belediyesinin Uzman Gerontoloğu Çiğdem Kütükçü, Muratpaşa Belediyesi olarak her yıl yaptıkları gibi bu yıl da farklı bir etkinlik yapmak istediklerini kaydetti. Kütükçü, “Kalbim seni unutur mu?’ dedik. Alzaymır da akıllar unutuyor. Alzaymır’ın en önemli çözümlerinden biri hareketli olmak, harekeli bir hayat geçirme ve dans etmek. Bu nedenle dans edelim dedik. Büyüklerimizde Erik Dalı müziğiyle dans etmek istedi. Onların isteklerine biz de, ‘Hay hay’ dedik” dedi.


Muratpaşa Belediye Başkanı Başkan Vekili İbrahim Cephaneci ülke nüfusunun yaşlandığını kaydederek, ülke gibi Muratpaşa’nın nüfusunun da yaşlandığına dikkat çekti. Cephaneci, "Emekli şehri olarak bilinen Antalya’nın bu özelliği, eğer gerekli hazırlıkları yapmazsak ilerleyen yıllarda sorun olabilir. Muratpaşa Belediyesi olarak 60 yaş üzeri vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetler içinde bulunan yaşlı evlerimizde Alzaymır hastalığına karşı etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de bu etkinliklerinden biri olarak hem yaşlı evimiz hem de kıdemli kent sakinlerimizde Erik Dalı oynayacağız. Yaklaşık 3 aydır bugün için hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Somurtarak duramam”


Etkinliğe katılan 73 yaşındaki Hüsniye Yücel çok pozitif biri olduğunu dile getirerek, “Ben günü gününe yaşıyorum. Ben somurtarak duramam. Pozitif ve eğlence seven biriyim. Etkinlik çok güzel gitti. Öğretmenimiz çok güzel hazırlandı, çok güzel hazırlandık” diye konuştu.



"Yarını düşünmeyeceksiniz”


Yaşlılara mesaj veren Yücel, "Herkesin hayatında geçmişi vardır. Kimse unutamaz. Ama geçmişi kafaya takarsan ya şeker hastası ya da Alzaymır olursun. Yarını düşünmeyeceksiniz. Bugün kendinizi nasıl mutlu edebiliyorsanız öyle yaşayacaksınız” dedi.


Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevleri’nin üyesi Muratpaşalılar aynı gün, Turgut Özakman’ın Fehim Paşa Konağı adlı tiyatro oyununu sahneleyecek. Oyun, 21 Eylül’de Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda saat 20.00’de sahnelenecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Çetinkaya: “Bizler imkansızlığı başaran bir ataların evlatlarıyız” AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya 1 Nisan itibariyle Karabük’ü daha çağdaş, daha modern, daha yaşanabilir bir hale inşallah hep beraber kavuşturacağız belirtti. Seçim öncesinde çalışmalarına aralıksız devam eden Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşan Çetinkaya, her gün toplumun her kesimiyle bir araya gelip iftar sevincini paylaştıklarını anımsattı. Karabük’ün 2024 ve çağın gereksinimlerini karşılamayan bir yerel vizyonla karşı karşıya olduğunu anlatan Çetinkaya, “ Görüyoruz ki git gide kan kaybeden bir Karabük, popülasyon olarak, sosyal hayat, kültürel hayat ve şehircilik anlamında maalesef her geçen gün de kan kaybetmeye devam ediyor. Bu noktaya bizler AK Parti Karabük belediye başkan adayı olarak, proje ekibimiz, milletvekillerimiz birçok istişare heyetimizle kan kaybını nasıl çözeriz? Nasıl durdururuz? Bunun dertlisi olduk ve birçok projeyi hayata geçirmek üzere paylaştık. Gar Park ve Nehir Park projelerimizi hizmete alarak şehrin önünü açıp, ardından arzu ediyoruz ki en az 2-3 bin tane konutu 5 yıllık dönemde asgari düzeyde Karabük’e kazandıralım. Görüyoruz ki hamdolsun iki aylık çalışmalarımızla sahada bu projelerimiz toplumun yaralarına merhem olmuş ve bir karşılık bulmuş. İnşallah da bunu 1 Nisan itibariyle hepsini bir bir hayata kazandıracağız. Karabük’ü daha çağdaş, daha modern, daha yaşanabilir hale inşallah hep beraber kavuşturacağız diyoruz. Biz tabii bu projeleri anlatırken hayata geçireceğimizden bahsederken, birileri ne diyor Karabük’te, yapılamaz, imkansız diyor. Her zamanki gibi öğretilmiş çaresizliği maalesef Karabük’ümüze sürekli empoze ediyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizler 1994 senesinde İstanbul’da 39 yaşında büyükşehir belediye başkan adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın neferleriyiz. 39 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan o İstanbul’u ihya etti. Bizler imkansızlıkları başaran bir hükümetin mensubuyuz. Bizler imkansızlığı başaran bir ataların evlatlarıyız. O yüzden bizim için imkansız diye bir şey yoktur. İnşallah çok çalışarak, Gar sahasını, Nehir Parkı, konutları ve vaat ettiğimiz bir çok projenin inşallah hepsini sizlerin hizmetine sunacağız. Bu noktada ben son üç gün kalmışken çeşme, her şey her şeyin istiyorum. İnşallah daha müreffeh, daha çağdaş, daha modern bir Karabük’ü hep beraber tesis edelim” dedi.
Kayseri Türkiye’de örnek olacak düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek ‘Önce ticaret, önce turizm’ diyerek yeni dönem projeleri ile Melikgazi’de insan odaklı hizmetler yapılacağını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Düğün Çarşısı projesi ile Türkiye’de örnek olacaklarını belirtti. “Kayseri’ye farklı bir renk katacak” Kayseri’ye Türkiye’de bir örneği olmayan projeyi kazandıracaklarını söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Yeni dönemde Kayseri’nin turizmini ve ticaretini artıracak hedefler ortaya koyduk. Kayseri’nin düğün gelenekleri çok geniş. Mücevherden, takıya, gelinlikten, damatlığa kadar düğünle ilgili her türlü ihtiyaca hitap edecek Düğün Çarşımız esnafımızın yüzünü güldürecek. İçerisinde hem sünnet düğünü hem de nikah töreni için her türlü alışverişin yapılacağı esnaflar olacak. Yalnızca Kayseri’de değil, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Sivas, Yozgat gibi civar illerden gelecek vatandaşlarımıza da hizmet edecek. Hatta belki de İstanbul’dan bile buraya alışveriş yapmaya gelecekler. Bu vesile ile Kayseri esnafımızın yüzü daha da gülecek. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir bölgede şehrin tam göbeğinde yapacağımız Düğün Çarşısı Kayseri’ye farklı bir renk katacak. Melikgazi’mizin her alanını hareketlendirmek istiyoruz. Düğün Çarşımız Kayseri’mize inşallah hayırlı olsun” dedi.
Ankara Aile ve Gençlik Fonu’na 6 binden fazla başvuru yapıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, “Değerlendirmesi yapılan ve olumlu sonuçlanan çiftleri bu hafta evlilik öncesi eğitimlere aldık” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dinar ve Sandıklı ilçelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen, esnafı ziyaret eden Göktaş’a halk yoğun ilgi gösterdi. Sandıklı ilçesinde seralara da giden burada çalışan kadınlarla bir araya geldi. Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu başvurularına ilişkin, “Bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftimiz fondan yararlanabilmek için başvuruda bulundu” yanıtını verdi. Başvuruların titizlikle değerlendirildiğini aktaran Göktaş, “Şu ana kadar en çok başvuruyu Hatay’dan aldık. Değerlendirmesi yapılan ve olumlu sonuçlanan çiftleri bu hafta evlilik öncesi eğitimlere aldık. Resmi nikahın ardından da krediler hesaplarına yatmaya başlayacak” diye konuştu. Projenin öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulanmaya başladığını hatırlatan Göktaş, “Depremden etkilenen gençlerimize öncelik veriyoruz. Pilot bölge Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya olarak belirlenmişti. Fonu deprem bölgesinin ardından Türkiye geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ülkemizin gençleri her şeyin en iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımıyla ilgili takvime yönelik soru üzerine Bakan Göktaş, şunları kaydetti: “Başvuru süreci tamamlandı. Bakanlık tarihimizdeki tek seferde en büyük personel alımını yapıyoruz. Nisan ayı içerisinde atamaları gerçekleştireceğiz. Değişen ihtiyaçlara göre hizmetlerimizin niteliği ve kalitesi her geçen gün artıyor. Yeni mesai arkadaşlarımızla milletimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”