EĞİTİM - 19 Eylül 2018 Çarşamba 16:40

Antalya’da okul servislerinde dedektif dönemi

A
A
A
Antalya’da okul servislerinde dedektif dönemi

Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasında, kentin çeşitli noktalarında okulların çıkış saatlerinde servis araçlarını denetledi.

Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasında, kentin çeşitli noktalarında okulların çıkış saatlerinde servis araçlarını denetledi. Bundan sonra okul servislerinde trafik dedektifi olarak görevlendirilen iki öğrenci sürücüyü hata yapması halinde uyaracak.


Muratpaşa 100. Yıl Caddesi’nde denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, sürücülerin yeterliliği, araçların muayenesi, araçlar üzerindeki ’dur’ ve ’okul taşıtı’ levhalarının olup olmadığı, servislerde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı ve emniyet kemeri uygulaması yaptı. Uygulamada bir çok servisin kurallara uygun olarak öğrenci taşıdığı belirlendi.


Emniyet Genel Müdürlüğü’nce bu yıl hayata geçirilen ’Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulaması, Antalya’da okul servislerinde de uygulanmaya başlandı. Trafik dedektifi olarak görev yapan iki öğrenci aynı zamanda kırmızı düdükte taşıyacak.


Çocuklara, kural ihlali yapılması halinde kendilerinin de temsili trafik polisi olabileceğini hatırlatan polisler; kırmızı düdük, tişört, şapka ve broşür verdi. Trafik polisleri, ayrıca araçta bulunan çocuklardan aşırı hız yapılmaması yönünde ebeveynlerini uyarmalarını, gerekirse verilen düdüğü çalmalarını istedi. Görevliler, emniyet kemeri kullanımının önemini, yolculuk sırasında cep telefonuyla konuşmanın kazaya neden olabileceğini de aktardı.



"Kaza yüzde 40 azaldı"


Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Antalya’da yoğun bir okul servisinin trafikte olduğunu belirterek, kendilerinin de bu araç grubuna çok önem verdiklerini kaydetti.


Okul servislerin geleceğin teminatı olan çocukları taşıdığının altını çizen Şengül,“ Bir önceki yıla oranla servis denetim oranını yüzde iki yüz artırdık. Yüzde 40 civarında servis araçlarının karıştığı kazada da düşüş sağlandı. Bu sadece polisiye tedbirlerle alınan bir sonuç.” dedi.



"Her servise dedektif"


Bu sene başlatılan kırmızı düdük uygulamasını servis araçlarına da uyguladıklarının altını çizen Nurettin Şengül,“ Her okul servisine bir trafik dedektifi, birde yardımcı görevlendiriyoruz. Onlar bize sürücünün yolda yaptığı hatalar olursa uyaracak, düdüğünü çalacak. Denetimlerimizde bu görevlendirdiğimiz dedektiflerden bilgiler alacağız. Bir çifte denetim yapmış olacağız.



"Amaç kazayı önlemek"


Geçen yıl 8 bin öğrenci servisi denetlediklerini aktaran Şengül, “Bir servis aracını 4 kez kontrol etmişiz. Ama bundan sonra içinde bir dedektifimiz olacak. Amacımız servislerin kazaya karışmadan iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmek. Yolda artık servis sürücülerimiz kurallara uyacak. Uymazlarsa öğrencilerimiz uyaracak” ifadelerine yer verdi.


Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengül, Trafik Denetleme Şube Müdürü Oray Ertuğrul, öğrencilere trafik dedektifi kimlik kartı ve kırmızı düdük vererek, yapmaları gerekenleri anlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.