EĞİTİM - 21 Eylül 2017 Perşembe 16:42

Antalya’da okul servislerine denetim

A
A
A
Antalya’da okul servislerine denetim

Antalya’da okul servislerine yönelik denetimler yapıldı.

Antalya’da okul servislerine yönelik denetimler yapıldı. Tüm servislerde öğrencilerin emniyet kemerlerinin takılı olması dikkat çekti.


Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasında, kentin çeşitli noktalarında okulların çıkış saatlerinde servis araçlarını denetledi.


Öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde trafik ekipleri, okul servislerini durdurarak sürücülere evrak kontrolü yaptı. Sürücü belgesi çeşitli yeterlilik belgelerinin sorgulandığı denetimde ekipler servis sürücülerine, emniyet kemeri takılması, fazla yolcu almamaları, ikaz ve alarm işaretlerinin tam olması,hostes bulundurulması, fazla yolcu almak için sandık yapılmaması, hız kurallarına uymaları noktalarında uyarılarda bulundu.


Emniyet kemerinin önemi hakkında öğrencilere bilgi veren ekipler, uygulamalı olarak emniyet kemerinin nasıl ve neden takılması gerektiği hakkında öğrencilere açıklamalar yaptı.


Muratpaşa 100. Yıl Caddesi’nde denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, sürücülerin yeterliliği, araçların muayenesi, araçlar üzerindeki ’dur’ ve ’okul taşıtı’ levhalarının olup olmadığı, servislerde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı ve emniyet kemeri uygulaması yaptı. Uygulamada bir çok servisin kurallara uygun olarak öğrenci taşıdığı belirlendi. Fazla öğrenci taşıdığı belirlenen Hüseyin Peker isimli servis şoförüne 95 Lira para cezası kesildi. Öğrenciler ve bazı servis sürücüleri denetimlerden memnun olduklarını dile getirdi. Ekiplerin eğitim süresi boyunca denetimlerine aralıksız devam edeceği kaydedildi.



“İlk cezası”


Hüseyin Peker ceza makbuzunu aldıktan sonra, “Keşke fazla yolcu taşısaydım da bu cezayı yeseydim. 7 yılda ilk kez ceza yedim” dedi.



“Amacımız öğrencileri güvenli taşımak”


10 yıldır okul servis şoförlüğü yaptığını belirten Çağlar Muratoğlu, “İki okuldan öğrenci taşıyorum. Servis yaparken öğrencilerin emniyet kemerlerinin takılı olması, aracımız evraklarının eksiksiz olmasına özen gösteriyorum. Amacımız çocuklarımı evinden alıp okuluna, tekrar geri evine sağlıklı ve güvenli şekilde ulaştırmaktır. Emniyetin uygulamasını yerinde buluyorum. Haftada en az iki kez yapılmalıdır” dedi.



“Yetersiz kişiler belirlensin”


Ülke genelinde bazı servislerde yaşanan olumsuz olaylara üzüldüklerini aktaran Muratoğlu, “Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Ama bir kişinin yaptığı hatayı da tüm servisçilere yüklemesinler. Yapılan denetimlerle içimizdeki yetersiz şoförler ayırt edilsin” diye konuştu.



“Amaç ceza yazmak değil”


Trafik Denetleme Şube Müdürlü Mustafa Sincanlıoğlu, öğrencilerin can güvenliği için servis uygulamalarının önemli olduğunun altını çizerek, amaçlarının ceza yazmaktan çok sürücülerin gerekli tedbiri almalarını sağlamak olduğunu vurguladı.



“1 haftada 24 ceza”


Sincanlıoğlu, 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda Antalya’da 1909 okul servis aracının olduğunu, bunlardan 309’unun sürücülerine, 616’sının ise plaka olmak üzere 925 cezai işlem uygulandığını belirtti.


2017-2018 döneminin ilk haftasında ise 475 denetimde 24 sürücüye cezai işlem uyguladıklarını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa MASKİ içme suyu klor analizlerindeki başarısını sürdürüyor Manisa merkez ve ilçelerine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarısını sürdürüyor. Yapılan ölçümlerde Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının 2023 yılında yüzde 97, 2024 yılının ilk üç ayında ise yüzde 96 olduğu belirlendi. MASKİ Genel Müdürlüğü Manisa merkez ve ilçelerindeki vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığın bünyesinde 17 ilçede görev yapan 34 klorlama dezenfeksiyon ekibi 17 araç ile mesai mefhumu gözetmeksizin düzenli olarak içme suyu depolarına klor tedariki ve içme suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapmaya devam ediyor. Ayrıca ekipler mikrobiyolojik ve bakiye klor uygunluğunun devamı için de günlük bakiye klor takibi yapıyor. Düzenli olarak kontrollerini sürdüren İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bakiye klor ölçümlerinde ise 2023 yılında Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97, 2024 yılının ilk üç ayında ise yüzde 96 olduğu belirlendi. Yüzde 100’e yakın olan başarının idare tarafından yapılan sürdürülebilir uygulamalar neticesinde sağlandığı bir kez daha ortaya çıktı. İçme Suyu Dairesi Başkanı Erman Aydınyer, “İdaremiz tarafından 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak dezenfeksiyon çalışmalarımızı il genelinde düzenli olarak sürdürüyoruz. Yönetmelik hükümleri gereği ilk olarak içme suyu depolarına dezenfeksiyon üniteleri kurduk. Dijital dozaj pompası, kimyasal stok tankı, ölçüm cihazı, güneş paneli gibi tüm ekipmanlar eksiksiz tamamlanarak montajları gerçekleştirildi. Büyük kapasitelerdeki dezenfeksiyon stok tankları da sürekli işleyiş için sisteme entegre edildi. 17 adet özel ekipmanlı araç ve 34 personel ile 7 gün 24 saat çalışan bir sistem kurarak, tüm araçlarımızı arazi şartlarına uygun özel kaplama, depo ve pompa ekipmanları ile donattık. Ekiplerimiz ise klor takviyesi gereken en uzak kırsal mahalleye dahi ulaşarak içme suyunun daha sağlıklı olması için mesai harcıyor” dedi.
Ankara Pursaklar’ın dedeleri mutlu ve huzurlu Ankara Pursaklar Belediyesi, son 5 yılda 5 farklı Dede-Torun Evinde sağlıktan spora, müzik dinletilerinden el becerilerine, Kur’an-ı Kerim ziyafetinden İslami konulara kadar birçok farklı etkinlik düzenledi. Pursaklar’da ikamet eden yaşlı vatandaşlar, çay ve çorbanın ikram edildiği, 5 yıl boyunca hafta içi her gün birbirinden farklı etkinliklerin düzenlendiği Dede-Torun Evlerinde, hayatı dolu dolu yaşadı. ‘‘Dede-Torun Evlerimize gelen bir büyüğümüzün gönlünü hoş etmek için büyük çaba sarf ettik’’ Pursaklar’ın büyüklerini Dede-Torun Evlerinde en iyi şekilde ağırlamak için büyük gayret gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Geride kalan son 5 yıl içerisinde Dede Torun Evlerimize gelen ağabeylerimiz için her gün sporda sağlığa, kahramanlık türkülerinden tasavvuf musiki dinletisine ve kültür gezileri gibi birçok aktivite düzenledik. Dede-Torun Evlerimize gelen bir büyüğümüzün gönlünü hoş etmek için büyük çaba sarf ettik. Onları memnun edebildiysek ne mutlu bizlere. Geleceğimizin yol göstericileri için ne yapsak az kalır. Birbirinden farklı etkinliklerle zamanın su gibi akıp geçtiği Dede-Torun Evlerimize tüm büyüklerimizi bekliyoruz’’ dedi. Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerde büyükler; Kur’an-ı Kerim tilaveti, dini sohbetler, sağlık, el becerileri, kahramanlık türküleri ve tasavvuf musikisi ile tadına doyulmaz günler geçirirken, Kültür Gezileri ile de doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ön plana çıkan şehirleri gezme fırsatı buldular.
Kırşehir Şehrin merkezindeki tarihi bölge otoparka döndü Kırşehir’de farklı efsanelere konu olan Kalehöyük, otomobiline park yeri bulamayanların adresi haline geldi. 2019 Yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nde seçmene otopark alanları projeleri vaat eden Kırşehir Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun çalışmaları yetersiz kalınca tarihi bölge koruma altında olmasına rağmen açık otopark gibi kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uymayan görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. Kalehöyük çevresindeki esnaf, "Cami, tarih var ama bölge otopark olarak kullanılıyor. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Höyük ve çarşı olmasına rağmen otopark sorunu çözülemedi. İnsandan çok otomobil var" dedi. Kırşehir’in ortasında akan Kılıçözü Çayı’nın kenarında yer alan ve halkın kale olarak bildiği alanda 2012 ve 2013 yıllarında Kırşehir Müze Müdürlüğünün başkanlığında ve Ahi Evran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli’nin bilimsel danışmanlığında yapılan kazı çalışmalarında Frig, Hitit ve diğer Tunç Çağ kültürlerine rastlanmıştı. Yaklaşık yüksekliği 35 metre olan ve şehrin her bölgesinde görülebilen Kalehöyük üzerinde Aleeddin Camii bulunuyor. Geçtiğimiz dönem Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve 5 bin yıllık tarihin ortaya çıkacağı ’arkeopark’ projesiyle Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere ait açık hava müzesi planlanmıştı.