SPOR - 11 Aralık 2016 Pazar 13:07

Antalyaspor ile Fenerbahçe Süper Lig’de 41. randevuda

A
A
A
Antalyaspor ile Fenerbahçe Süper Lig’de 41. randevuda

Spor Toto Süper Lig’de 14. haftanın kapanış maçında karşılaşacak olan Antalyaspor ile Fenerbahçe, ligde 41. kez karşı karşıya gelecek.
Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Antalyaspor sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Kırmızı-beyazlı ekip mücadelenin hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Akdeniz temsilcisi ile Fenerbahçe, Süper Lig’de daha önce 40 kez birbirlerine rakip oldu. İki takım toplamda ise 47. kez karşı karşıya gelecek.

“Süper Lig’de 41. kez”
Daha önce toplamda 46 kez karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlılar ile sarı kanaryalar, Spor Toto Süper Lig’de 41. kez karşılaşacak. İki takım ilk kez 1982-1983 yılında Spor Toto Süper Lig’de birbirlerine rakip olurken, mücadele Müjdat Yetkiner ve Metin Şahin’in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sona ermişti. Antalyaspor, oynanan 46 maçta rakibine karşı 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 31 yenilgi aldı. Antalyaspor ile Fenerbahçe, birbirlerine rakip oldukları 46 maçın 40’ını Süper Lig’de, 5’ini Türkiye Kupası’nda, 1’ini de hazırlık maçında oynadı.

“Antalya’da 23 maç oynandı”
İki takım bu zamana kadar Antalya’da 23 kez karşılaştı. Oynanan 23 maçta kırmızı-beyazlılar rakibine karşı 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 yenilgi aldı.

“En fazla 7 gol atıldı”
Antalyaspor ile Fenerbahçe’nin birbirleriyle oynadıkları maçlarda en fazla 7 gol atıldı. Oynanan müsabakaların ikisinde 7 golün atıldığı maçlardan birini Antalyaspor birini de Fenerbahçe kazandı. 1984-1985 yılında Antalya’da oynanan Süper Lig maçında Fenerbahçe sahadan 4-3’lük galibiyetle ayrılırken, 2009-2010 yılında Türkiye Kupası maçında yine Antalya’da oynanan maçı Akdeniz temsilcisi Antalyaspor 4-3 galip tamamladı. İki takım arasında oynanan maçlar içerisinde alınan en farklı skor ise 1996-1997 yılında Süper Lig’de oynanan ve Fenerbahçe’nin 5-0 üstünlüğü ile sona eren maç olarak kayıtlara geçti.

“En çok 1-0 bitti”
Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan toplam 46 maçta 9 kez 1-0’lık skor alındı. Kırmızı-beyazlılar ile İstanbul ekibi arasında 7 kez 2-1’lik skor alınırken, 5 kez de 3-1’lik sonuç alındı. İki takım arasında 4’er kez 0-0, 1-1 ve 2-0’lık skorların yanı sıra 3 kez de 4-2’lik sonuçlar alındı.

“Antalya 43, Fenerbahçe 90 gol attı”
İli takım arasında oynanan 46 maçta toplam 133 gol atıldı. Antalyaspor, rakibine 43 gol atma başarısı yakalarken, Fenerbahçe ise kırmızı-beyazlılara 90 golle karşılık verdi.

Muhtemel 11
Antalyaspor - Fenerbahçe mücadelesi pazartesi günü saat 20.00’da Antalya Arena Stadyumu’nda oynanacak. Karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak. Kırmızı beyazlıların mücadeleye şu 11 ile çıkması bekleniyor:
"Fornezzi, Celustka, Diego Angelo, Chico, Sakıb Aytaç, Danilo, Yekta Kurtuluş, Zeki Yıldırım, M’billa, Deniz Kadah ve Eto’o."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 11 Ukraynalı kadının hazırladığı ‘Sanatçıların Gözünden Alanya’ sanat sergisi açıldı Ukrayna’nın farklı şehirlerinden 11 kadın sanatçının eserlerinden oluşan “Sanatçıların Gözünden Alanya” sanat sergisi Kızılkule’de açıldı. Serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Alanya Belediyesi ve Alanya Müze Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sergide, Alanya’nın doğal güzelliklerinin yorumlandığı eserler yer alıyor. Sergiyle ilgili Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın farklı şehirlerinden gelerek bir süre Alanya’da yaşayan sanatçılar önce Alanya’nın doğal güzelliklerini ve sosyal hayatını gözlemlediler, daha sonra gözlemlerini tuvale işlediler. Bahse konu sanatçıların Alanya’mıza dair gözlemlerinin eserlerinden oluşan sergi bugün saat 16.00’da Kızılkule’de açıldı. 2 gün devam edecek serginin, Haziran ayında Kiev Büyükelçiliğimizin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de tekrarlanması planlanıyor. Her iki serginin de Ukrayna’da Alanya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi. "Sanatçıların Gözünden Alanya" sanat sergisi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Gümüşhane Gümüşhane’de toz bulutu etkili oldu Gümüşhane’ye dün akşam saatlerinden itibaren Mısır ve Libya üzerinden gelen çöl tozları kenti adeta kızıla boyadı. Ülke genelinde etkili olan toz taşınımı Gümüşhane’de de etkisini gösterirken, sabah saatlerinde yoğun olan toz bulutu nedeniyle bazı vatandaşlar nefes almakta güçlük çekti. Görüş mesafesinin azaldığı kent merkezinde yaşayan Mustafa Akbulut, hemen her yıl gerçekleşen ama bu yıl etkisi daha fazla görülen toz taşınımının çocuk ve hasta olan yaşlıları rahatsız ettiğini söyledi. Sabah kalktıklarında gökyüzünün kızıla boyandığını ve bir toz bulutunun gökyüzünü ve şehri kapladığını anlatan Akbulut, “Dün akşam ay ışığını net göremiyorduk. Sabah kalktığımızda gökyüzünün kızıla boyandığını gördük. Araştırdığımızda Afrika üzerinden gelen toz taşınımının şehrimizin üzerini kapladığını öğrendik. Toz bulutunun bereket olduğu da söyleniyor. Bunun için yağmur olması lazım. Yağış olmayınca şehrin üzerinde bayağı kaldı ve hala da var. Umarız yakın zamanda bereketli bir yağmur yağar ve bu toz taşınımı topraklarımızı bereketlendirir. Bu durum başta astım hastaları olmak üzere akciğer hastalarının düşmanı. Bu tür havalarda çocukların ve yaşlıların, astım hastalarının dışarı çıkmamaları gerekiyor. Umarız yaşlılarımız rahatsız olmamıştır” dedi. Cuma gününden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilen toz bulutu nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü de uyarı yaparak, toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.