GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 10:47

Bayındır Mahallesi’ne yeni kreş

A
A
A
Bayındır Mahallesi’ne yeni kreş

Muratpaşa Belediyesi’nin Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever kreşlerinin ardından Bayındır Mahallesi’ne de kreş inşa ediyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever kreşlerinin ardından Bayındır Mahallesi’ne de kreş inşa ediyor.


Muratpaşa Belediyesi Bayındır Mahallesi’ne kreş inşa ediyor. Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever Mahallerinde bulunan sosyal kreşlerle birlikte Çağlayan Mahallesi’nde Muratpaşa Belediyesi’nin kreşinin bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu kreşlere 36-72 ay arası çocukların kabul edildiğini söyledi. Kreşlere, şehit ve gazi çocukları başta olmak üzere, sosyo-ekonomik yetersizlik durumu sosyal inceleme raporuyla tespit edilen ailelerin çocuklarına öncelik tanındığını aktaran Uysal, “Eğitim alanında Muratpaşa Belediyemiz, üzerinde düşen sorumluluktan çok daha fazlasını yerine getiriyor” dedi.


Okul öncesi eğitim başta olmak üzere, eğitimin tüm aşamalarında Muratpaşa Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirten Başkan Uysal, “Sosyal kreşlerimizde şu anda 315 çocuğumuz eğitim alıyor. Bir yenisini Memureveleri Mahallesi’nde hizmete açtığımız Eğitim ve Bilgi Merkezlerinizde ilk ve orta dereceli okullara devam eden 3 bin 225 çocuğumuza eğitim desteği sağlıyoruz. Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’mizde 824 gencimiz şu an bizimle üniversite sınavlarına hazırlanıyor. ODTÜ Gençlik Parkı’mızda yeni gençlerimize yönelik farklı bir eğitim ve sosyal destek programını hayata geçiriyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.