YEREL HABERLER - 28 Haziran 2017 Çarşamba 11:47

Düden Katlı Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor

A
A
A
Düden Katlı Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Düden Katlı Kavşak çalışmalarına devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Düden Katlı Kavşak çalışmalarına devam ediyor. Başkan Menderes Türel’in incelemelerde bulunduğu 3 katlı kavşak kademe kademe ulaşıma açılacak.


Tünel inşaatı, yol ve altyapı çalışmalarının aralıksız sürdüğü Düden Katlı Kavşak projesinin iskeleti ortaya çıkmaya başladı. Antalya’nın ilk 3 katlı kavşak projesi olan ve Antalya trafiğine köklü çözüm getirmesi amacıyla başlatılan Düden Katlı Kavşağı’nda Ağustos ayı sonunda kademeli olarak ulaşım sağlanmaya başlanacak. Ağustos ayı sonunda Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nden gelen sürücülerin Varsak’a, Sakarya Bulvarı’ndan gelenlerinse yine Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’ne geçişi sağlanabilecek.



Deplase çalışmaları tamamlandı


Tünellerin betonarme imalatı hızla ilerken, alt yapı çalışmaları da yapılıyor. Yeşilırmak Caddesi’nin doğu ve batı yakasındaki menfez çalışmaları kapsamında 800’lük atık ve içme suyu hatlarının deplasesi tamamladı. Yeşilırmak-Sakarya kavşaklarının kesişiminde yoğunlaşan kazı çalışmalarında 23 metre derinliğe inildi.



Kesintisiz ulaşım


Yaklaşık 45 milyon lira bedelli proje tamamlandığında Gazi Bulvarı üzerinde Kızılırmak, Yeşilırmak caddeleri geçişi yani Kepez Belediyesi önündeki geçiş, yer altından kesintisiz sağlanmış olacak. Mevlana Kavşağı’ndan gelip Varsak’a doğru giden araçlar Düden Kavşağı’na gelmeden tünele girerek, Kepez Belediyesi’nin önü de dahil Sakarya Bulvarı’na kadar yeraltından geçecek. İster Sakarya Bulvarı’na doğru, ister Varsak istikametine doğru yeraltından çıkış yapılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.