SPOR - 22 Eylül 2016 Perşembe 10:16

Eto’o’suz Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ile 7. randevuda

A
A
A
Eto’o’suz Antalyaspor, Akhisar Belediyespor ile 7. randevuda

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında karşılaşacak olan Antalyaspor ile Akhisar Belediyespor ligde 7. kez karşı karşıya gelecek.
Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor’u ağırlayacak Antalyaspor mücadelenin hazırlıklarını tamamladı. Akdeniz temsilcisi ile Akhisar Belediyespor Süper Lig’de daha önce 6 kez birbirlerine rakip oldu.
Antalyaspor’da Eto’o kadro dış”
Hafta içerisinde Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk tarafından kadro dışı bırakılan ve altyapı takımıyla çalışmalarını sürdüren Samuel Eto’o zorlu maçta görev alamayacak.
Süper Lig’de 7. kez
Daha önce 6 kez karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlılar ile Akigolar, Spor Toto Süper Lig’de 7. kez karşılaşacak. İki takım ilk kez 2012-2013 yılında Spor Toto Süper Lig’de birbirlerine rakip olurken, Manisa temsilcisi sahadan Uğur Demirok’un attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Antalyaspor, oynanan 6 maçta rakibine karşı 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Antalyaspor ile Akhisar Belediyespor, birbirlerine rakip oldukları 6 maçı da Süper Lig’de oynadı.
En fazla 7 gol atıldı
Antalyaspor ile Ege temsilcisinin birbirleriyle oynadıkları maçlarda en fazla 7 gol atıldı. Akigoların Süper Lig’e çıktığı sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan ve 4-3 Antalyaspor’un üstünlüğü ile sona eren maç en fazla gol atılan maç olarak kayıtlara geçti.
İki takım da birbirlerine toplamda 8 gol attı
Antalyaspor ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan 6 maçta iki takım da birbirlerine toplamda 8 gol atma başarısı yakaladı.
Eto’o kadro dışı, Emre Güral şüpheli
Antalyaspor’da Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk tarafından hafta içerisinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan sonra kadro dışı bırakılan dünyaca ünlü golcü oyuncu Samuel Eto’o, zorlu maçta forma giyemeyecek. Öte yandan sağ ayağında sakatlığı bulunan ve takımdan ayrı çalışan Emre Güral’ın ise durumu maç saatinde belli olacak. Geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen deneyimli orta saha oyuncusu Jean Makoun, Akhisar Belediyespor maçında formasına kavuşacak.
Muhtemel 11
Antalyaspor - Akhisar Belediyespor mücadelesi yarın saat 20.00’de Antalya Arena Stadyumu’nda oynanacak. Ev sahibi ekibin mücadeleye şu 11 ile çıkması bekleniyor:
"Fornezzi, Celustka, Diego Angelo, Motta, İnkoom, Makoun, Yekta Kurtuluş, Danilo, Serdar Özkan, M’billa ve Deniz Kadah."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ünye, oryantiring yarışlarına ev sahipliği yaptı Ordu’nun Ünye ilçesinde, 17 ilden 300 sporcunun katılımı ile ilk defa oryantiring yarışması düzenlendi. Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından oryantiring okul sporları küçükler ve yıldızlar grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi. 17 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular, parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra inşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da arttırmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve belgeleri takdim edildi.