ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 12:33

Halk otobüsü beklerken bulduğu parayı polise teslim etti

A
A
A
Halk otobüsü beklerken bulduğu parayı polise teslim etti

Antalya’da emekli işçi, otobüs durağı yanında bulduğu parayı polise teslim etti.

Antalya’da emekli işçi, otobüs durağı yanında bulduğu parayı polise teslim etti. İşçinin örnek davranışı esnafın takdirini topladı.


Edinilen bilgiye göre, olay, saat 11.00 sırasında Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki otobüs durağında meydana geldi. İşçi emeklisi 58 yaşındaki Hıdır Bağla, Konyaaltı Sahili’nde denize girdi. Öğle saatlerine doğru Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki evine gitmek üzere otobüs durağına gelen Bağla, yerde para banknotları gördü. Banknotları toplayan Bağla, etraftaki kişilere paranın sahibini sordu. Olumsuz cevap alan Hıdır Bağla, 900 lira ile Konyaaltı Belediyesi güvenlik noktasına geldi. Buradan haber verilmesi ile gelen polis ekiplerine 900 lira teslim edildi. Paranın sahibinin bulunmasını isteyen Bağla, tekrar durağa gelip bindiği otobüsle evinin yolunu tuttu. Bağla’yı örnek davranışı nedeniyle çevredeki esnaf tebrik etti.


"Emeklinin parası olabilir"


Bugüne kadar hiçbir haram paraya el uzatmadığını dile getiren Bağla, “Eve gitmek için durağa geldim, yerdeki paraları topladım. Sordum sahibi yoktu. Esnaf almak istedi ama vermedim, belediye güvenliğine gittim. Orada bana polisi aramamı söylediler. Polisi aradım geldi ve 900 lirayı teslim ettim. Belki bir emeklinin parasıdır. Umarım sahibi gelir ve parasını teslim alır dedi” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.