YEREL HABERLER - 28 Mart 2017 Salı 14:38

Halk oylamasına doğru

A
A
A
Halk oylamasına doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, referandum çalışmalarına Alanya’da devam etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, referandum çalışmalarına Alanya’da devam etti.


AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, referanduma sayılı günler kala Alanya’da çalışmalarına devam etti. Çelik, Elikesik, Yeniköy, Hacıkerimler, Kayabaşı ve Toslak Mahallelerinde hemşerileriyle buluştu, 5 mahallede Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ayrıntılarını anlattı.



Patron millet olacak


AK Parti’nin en genç milletvekili Çelik, yeni dönemde çift başlı yönetim devrinin sona ereceğini söyledi. 16 Nisan’da mührün millete geçeceğini belirten Çelik, “Darbecilerin hazırladığı 1982 Anayasası ile Türkiye ileri gidemiyor. Cuntacıların bize diktiği bu elbise artık dar geliyor. Yamalı bohçaya dönen darbe Anayasası ile Türkiye patinaj yapıyor. Yeni Anayasa ile vesayet, darbe dönemleri bir daha geri gelmeyecek şekilde kapanacak. Milletten başka kimsenin sözü geçmeyecek. Patron millet olacak” şeklinde konuştu.



Mesele memleket meselesi


Çelik, Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan krizleri, başbakan ve bakanların darağacına gönderildiğini hatırlatarak, “Koalisyonlar, zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye çok şey kaybetti. Bir günde milyarlarca lira zarar meydana geldi. Bankalar battı, faizler yükseldi. Bunların bedelini hep millet ödedi. Anayasa değişikliği bir partinin ya bir kişinin meselesi değil, memleket meselesi” dedi. Çelik, geçmişteki darbeleri, muhtıraları, sıkıntıları görmezden gelenlerin, manşetlerle hükümetlerin devrildiği eski Türkiye’nin özlemi içinde olduklarını kaydetti.



Terör gündem çıkacak


Terör örgütlerinin hayır cephesinde birleştiğini belirten Çelik, “PKK, FETÖ, PYD, DEAŞ terör örgütleri hayır korosunda yer aldı. Çünkü sonlarının geleceğini çok iyi biliyorlar. Terörle mücadele yeni dönemde hız kazanacak. Bu şer odaklarını Türkiye’nin gündeminden çıkartacağız” dedi.


Çelik, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditlere dikkat çekti, “Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında terörle mücadelede kararlıyız” diye konuştu.


Antalya milletvekili ev ziyaretlerini de sürdürdü. Kayabaşa Mahallesi’nde Zahide Şengöz ile Fatma Gömeçoğlu’nun evlerine giden Çelik, 2 hasta ile yakından ilgilendi. Sena Nur Çelik, Elikesik, Yeniköy, Hacıkerimler, Kayabaşı ve Toslak Mahalleleri’nde yoğun ilgi ve çiçeklerle karşılandı. Mahalle sakinleriyle tek tek sohbet etti, isteklerini not aldı. Mahallelilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir