GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 16:06

Kepez Tiyatrosu 3 yeni oyun hazırladı

A
A
A
Kepez Tiyatrosu 3 yeni oyun hazırladı

Kepez Belediye Tiyatrosu, 3 yeni oyunla sezona hazırlandı.

Kepez Belediye Tiyatrosu, 3 yeni oyunla sezona hazırlandı.


Genel Sanat Yönetmenliğini Abdullah Sürekli’nin yaptığı Kepez Belediye Tiyatrosu, yeni sahne sanatları sezonuna üç farklı oyunla perdelerini açıyor. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde her Cuma ve Cumartesi saat 20.00’de yetişkinlere, her Cumartesi saat 12.00’de çocuk izleyiciler için perde açan tiyatro topluluğu, gösterilerini ücretsiz olarak sahneliyor.



Kısakürek’in eseri sahnelenecek


Yetişkin seyirciler için provaları tamamlanan ilk oyun, Necip Fazıl Kısakürek’in eseri II. Abdülhamid Han olarak belirlendi. Oktay Gözpınar’ın yönettiği oyunun özgün müziklerini Hakan Erakgün, ışık tasarımını Murat Çetinkaya yapıyor. Bu gösteriye 13 yaş ve üzeri seyirci alınıyor. Oyunun prömiyeri, geçen hafta yapıldı.



Düğün Evi Oyun Evi


İkinci yetişkin oyun ise, hayatını kaybeden Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın köy seyirlik oyunlardan derlemiş olduğu “Düğün Evi Oyun Evi”. Yönetmenliğini Aylin Arslan’ın yaptığı gösterinin müzik uygulamasını Erol Atmaca, koreografide folklor ve dans eğitmenliğini Burcu Yılmaz, ışık tasarımını ise Murat Çetinkaya yaptı. Düğün Evi Oyu Evi’nin seyirci kriteri ise 10 yaş ve üzeri olarak belirlendi. Bu oyunun da ilk gösterimi 13 ve 14 Ekim’de düzenlenecek.



Çocukları Küçük Prens


Antonine de Saint- Exupery’in yazdığı dünya klasiği Küçük Prens, Kepezli çocuk tiyatro izleyicileri için sahnelendi. Tek perdeli gösterinin yönetmeni Aylin Arslan’ın tekrar derlediği sahne çalışması, Küçük Prens ve Düşler adıyla sunulacak. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Abdullah Sürekli, müzikleri ise Sonay Yener imzalı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir