GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 10:52

Kepez’e Hababam Sınıfı Müzesi geliyor

A
A
A
Kepez’e Hababam Sınıfı Müzesi geliyor

Kepez Belediyesi, Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nın bir bölümünü ‘Hababam Sınıfı Müzesi’ne dönüştürme kararı aldı.

Kepez Belediyesi, Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nın bir bölümünü ‘Hababam Sınıfı Müzesi’ne dönüştürme kararı aldı.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, inşası tamamlanan Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nı inceledi. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte konağı inceleyen Tütüncü, ‘Hababam Sınıfı’ filminin çekildiği sınıfın kopyasını müze olarak burada oluşturacaklarını açıkladı.



Bu müze anıları canlandıracak


Yönetmen Rıfat Ilgaz ve Ertem Eğilmez’in muhteşem armağanı olan film serisini hatırlayanların yüzlerinde her zaman tebessüm oluştuğunu ifade eden Başkan Tütüncü, Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları Münir Özkul, Kemal Sunal ve Tarık Akan’ın silikon heykellerinin Hababam Sınıfı Müzesi’nde yer alacağını müjdeledi. Başkan Tütüncü, Hababam Sınıfı Müze fikrinin Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nı teftiş ettikleri sırada ortaya çıktığını söyledi.



İlk robotik merkez


Amir Ateş Semt Konağı’nda da internetli bilgisayar sınıfı, çocuk kütüphanesi, etüt merkezi ve meslek edindirme kursları açılacağını belirten Tütüncü, farklı olarak ise, kodlama eğitim merkezi ve robotik sınıfın da olacağını duyurdu. Kodlama eğitiminin altyapısını tamamladıklarını açıklayan Tütüncü, bu eğitimin haftanın her günü verileceğini söyledi. Bunların yanında Antalya’nın ilk robotik merkezi de burada oluşturularak, Kepezli çocuklara dünya çocuklarıyla rekabet etme şansı sunulacak.



Her yöreden esintiler


Semt konağının kültür- sanat merkezi işlevi göreceğini de anlatan Tütüncü, ünlü bestekar Amir Ateş ile ilgili devamlı bir serginin yer alacağını söyledi. Çok amaçlı salonların birinde sıra geceleri, mahalle toplantıları gibi nostaljik etkinliklerin yapılacağını belirten Tütüncü, diğerinde ise klasik faaliyetlerin yapılacağına değindi. Ayın belli günlerinde düzenleyecekleri sıra gecelerinde İstanbul’un musikisinden Şanlıurfa’ya, Diyarbakır türkülerinden İç Anadolu’nun bozlağına örneklerin yorumlanacağını belirten Tütüncü, “Burası her yönüyle eğitim, kültür ve sanatı merkezine almış, belediyemizin rafine bir yeri ve güzel bir model olacak. Yakında vatandaşlarımızın da hizmetine açacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da site yöneticisini öldüren sanık: “Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum” Isparta’da bir sitenin otoparkında site yöneticisini kemerle boğarak öldüren sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede sanık, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Olay, 28 Ocak 2023 tarihinde Fatih Mahallesi’nde bulunan konutlardan birinin kapalı otopark kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, site yöneticisi emekli öğretmen Hüseyin Cahit Erdoğan’ın (71) otoparkta hareketsiz bir şekilde yattığını gören site sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Hüseyin Cahit Erdoğan’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesine kaldırıldı. Savcılık, olayın cinayet olma şüphesi üzerine inceleme başlattı. Süleyman Çelik, hakkında hazırlanan iddianamede ‘tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Süleyman Çelik’in yargılanmasında üçüncü duruşma Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Çelik, taraf avukatları ve aileleri katıldı. Duruşmada Hüseyin Cahit Erdoğan tarafından işten çıkarılan eski site çalışanı Yasemin U. sosyal medya hesaplarından Erdoğan’ın ölümüne ilişkin kinayeli paylaşımlar yaptığı iddiası ile tanık olarak dinlendi. Yasemin U. sanığı tanımadığını ve kendisiyle hiç görüşmediğini, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın ölümünden sonra sosyal medya hesaplarından kinayeli paylaşımları yapmadığını söyledi. Sanık Süleyman Çelik ise tanığı tanımadığını ve daha önce kendisiyle hiç bir görüşmesinin olmadığını söyleyerek Yasemin U’nun eski eşinin güvenlik kursundan arkadaşı olduğunu belirtti. Sanık Süleyman Çelik, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyete sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.