GENEL - 16 Temmuz 2018 Pazartesi 12:32

Korkuteli’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

A
A
A
Korkuteli’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri düzenlendi.

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri düzenlendi.


Korkuteli İlçesi’nde düzenlenen etkinlikler Şehitlik anıtı önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, ay yıldızlı bayraklarla alanı dolduran vatandaşlar birlik, beraberlik mesajları verdi. Etkinlikte 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası Osman Ağaroğlu, “Vatanseverlik hepimizin boynunun borcu. Oğlumun mezar taşına ‘Vatan için ölmekse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim’ diye yazdırdım. Bugün çocuğum karşımda olsa, yine sokaklara çıkılması gerekiyorsa ‘Çık oğlum hemen’ derim ve kendim de ondan önce giderim. Çocuğumla gurur duyuyorum. Hak ve hakikat uğruna canını feda eden oğlumuzdan razıyız. Ondan Allah razı olsun, makamını cennet eylesin” dedi.



Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu da “Bu kahraman millete öncülük eden Başkomutanımızı gördük. Sokaklara çıkın dedi ve millet sokaklara çıktı. Bugün de sokaklardayız. Hepimizin yaşadığı 15 Temmuz felaketini sabaha karşı zafere dönüştüren şehitlerimizi saygıyla anmak için bir araya geldik. Gerçekten bu ülkeyi, bu toprakları tekrar kazanmamıza vesile olan vatandaşlarımızla biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Bizler uyanık olmak zorundayız, 15 Temmuz gecesi de bunu gösterdik. O gece şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”


Program şehitler için Korkuteli Müftülüğünce okutulan Kur’an-ı Kerim hatminin İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından duasının yapılmasının ardından sona erdi.


Program sonunda Korkuteli Belediyesi meydanları dolduran vatandaşa ikramda bulundu. Meydanları dolduran vatandaşlar geç saatlere meydanlardan ayrılmayarak nöbete devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.