GENEL - 21 Eylül 2017 Perşembe 11:19

Manavgat’ta bisikletli yaşam başlıyor

A
A
A
Manavgat’ta bisikletli yaşam başlıyor

Manavgat Belediyesi’nin Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi (MANBİS) projesi 27 Eylül 2017 Çarşamba günü hizmete giriyor.

Manavgat Belediyesi’nin Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi (MANBİS) projesi 27 Eylül 2017 Çarşamba günü hizmete giriyor.


Manavgat Belediyesi’nin kent halkına sporu sevdirmek, trafiği rahatlatmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla hayata geçireceği MANBİS projesi, 27 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek tören ile hizmete sunulacak.



Başkan Sözen inceledi


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in de bisiklet kullanacağı açılışa, özellikle bisiklet tutkunlarının, gençlerin ve Manavgat halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Başkan Şükrü Sözen, MANBİS projesinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla açılış öncesinde bisiklet duraklarını inceleyip, sistemde kullanılacak bisikletleri denedi.



7 durak hazırlandı


7 durak ve 60 bisiklet ile Manavgat halkının hizmetine sunulacak olan projede, bisiklet istasyonlarınım yerleri Side, Sorgun, Titreyengöl, Boğaz Otel, Zindan Kalesi, Cumhuriyet Meydanı ve Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak belirlendi. Kiralama işlemleri, istasyonlarda yer alan kamera sistemleri ile donatılmış kiosklardan gerçekleştirilecek.



Kiralama yapılacak


Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte herkes kredi kartı ya da MANBİS üyelik kartıyla istasyonlardan bisikletlerini alıp kullanabilecek. MANBİS bisikletlerinin ücretleri Manavgat Belediyesi Eylül ayı belediye meclis toplantısında belirlenen ücret üzerinden tarife edilecek. Bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlar, sabah 07.00 ile gece 00.00 arasında belirlenen duraklardan bisikletlerini kiralayabilecek.



Üyelik kartı Belediyeden alınacak


MANBİS’ten yararlanmak isteyen vatandaşlar Manavgat Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne başvuru yaparak üyelik kartı alabilecek. Üye kartına sahip olanlara günde 2 saat ücretsiz bisiklet kiralama imkanının verileceği açıklandı. Sosyal Belediyecilik ilkesiyle kent halkına hizmet sunan Manavgat Belediyesi’nin MANBİS projesi, vatandaşların daha sağlıklı bir ulaşım hizmeti almasını sağlamış olacak. Sağlıklı yaşam ve spora teşvik amaçlı olarak geliştirilen proje, gençler arasında şimdide heyecan yarattı.



Başkan Sözen açılışa davet etti


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kente renklilik kazandıracak olan uygulamanın Manavgat halkının ihtiyaçları arasında olduğunu söyledi. Bisikleti kent içi ulaşım sisteminin bir parçası haline getirmek istediklerini belirten Başkan Sözen, “Manavgat halkımızın spor yapması ve daha güvenli ulaşım yapmasına katkı sağlayacak olan MANBİS uygulamamızı 27 Eylül’de hayata geçireceğiz. Tüm bisiklet severleri Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız açılış törenine bekliyoruz. Gelin bisikletleri birlikte kullanalım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmaları’nın ikincisi gerçekleştirildi Savunma Sanayii Akademi koordinasyonunda ve ASELSAN’ın destekleriyle gerçekleşen Teknoloji ve Yetkinlik Buluşmaları’nın ikincisi, savunma sanayiinde çevik dönüşüm teması ile gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda kurulan Savunma Sanayii Akademi tarafından düzenlenen etkinlik, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Karataş, Prof. Dr. İhsan Kaya, Mustafa Murat Şeker, Hüseyin Avşar, SSB Daire Başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımları ile Bilkent Otel’de gerçekleştirildi. SSB Başkanı Görgün, etkinlik kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Savunma sanayiimizdeki insan kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından başlattığımız olduğumuz ‘Millî Yetkinlik Hamlesi’ ile sektörümüzün yeni dönemdeki gelişiminde salt rekabetten ziyade ekosistemimizdeki tüm paydaşlarımızın yetenek, yetkinlik, performans, potansiyel ve kapasite olarak birbirlerini tamamlamalarını hedefliyoruz." Bu yeni yaklaşımla; verimsizlik, mükerrerlik, yanlış önceliklendirme, yetenek birikmesi, odak kayması, uzmanlık açığı gibi temel problemleri de en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Görgün, "Bu yetkinlik hamlesi ile birlikte; savunma sanayii ekosistemindeki çalışanların, aday çalışanların ve üniversite öğrencilerinin yetenek mimarisi, yetkinlik inşası, uzmanlaşma, kritik deneyim ve beceri transferi konularında geliştirilmesini önemsiyoruz" ifadesini kullandı. ‘Milli Yetkinlik Hamlesi’ kapsamında tüm firmalarımızın; stratejik planında beslenen, teknoloji yol haritası ile hizalanan, yetenek yönetimini inşa eden, performans yönetimini kurgulayan, yetkinlik geliştiren ve değişimi yöneten insan kıymetleri fonksiyonlarının oluşturulmasını amaçladıklarını aktaran Görgün, "Bugün tüm yönleriyle ele alacağımız çevik proje yönetim yaklaşımı ve insan kaynakları süreçlerinde çevik yaklaşımlar, bu alanda etkin bir network (iletişim ağı) oluşumunu tetikleyecektir" diye konuştu. Görgün çalıştay sonrası ortaya konacak olan fikirleri ve saptamaları yakından takip edeceklerini de ifade etti.
Antalya Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Burdur ve Isparta’da etkisini gösteren Çöl tozu taşınımı konusunda uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının bölgede olan yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarımızda olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir” denildi. Bugün, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun bir şekilde gözlenen çöl tozu taşınımı ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının çeşitli sağlık, çevre ve ekonomik etkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, oda olarak kamuoyunu bilgilendirme ve önlemlerin alınması gerekliliği konusunda uyarı yaptıkları belirtildi. Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarda olumsuz etkiler gösterebileceği aktarılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir. Genellikle çöl tozu geçtikten en geç 2 gün içerisinde yağış ile birlikte atmosferden temizlenirken, bu sefer 30 Nisan 2024’e kadar bölgemizde yağış beklenmemektedir” denildi. Bu süreçte çöl tozu taşınımının etkilerini en aza indirmek için vatandaşlara önlem olarak önerilerin de belirtildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireyler dış ortamda uzun süre vakit geçirmemelidir. Göz yanması gibi rahatsızlıkların yanı sıra mevcut hastalıkların tetiklenme riski bulunmaktadır. Görüş mesafesinin aniden azalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunda seyahat ederken çöken toz sebebiyle takip mesafeleri uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından işletilen hava kalitesi izleme istasyonları verilerini takip ederek gerekli önlemleri almalarını rica ederiz (https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality). Çevre Mühendisleri Odası olarak, çöl tozu taşınımının etkilerini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulamaktayız.”