GENEL - 24 Kasım 2017 Cuma 11:08

Minik Efe, ilk defa 2 kulağıyla duymaya başladı

A
A
A
Minik Efe, ilk defa 2 kulağıyla duymaya başladı

Kaybolan işitme cihazı sebebiyle sessizliğe mahkum olan ve 24 saat dolmadan bulunan cihazına tekrar kavuşan 7 yaşındaki Tahsin Efe Yılmaz’a, hayırsever bir vatandaş ikinci bir işitme cihazı aldı.

Kaybolan işitme cihazı sebebiyle sessizliğe mahkum olan ve 24 saat dolmadan bulunan cihazına tekrar kavuşan 7 yaşındaki Tahsin Efe Yılmaz’a, hayırsever bir vatandaş ikinci bir işitme cihazı aldı. Hayatı boyunca ilk defa iki kulağıyla birlikte duymaya başlayan minik Efe, adeta yeniden doğdu.


2012 yılında geçirdiği ameliyatla kafasına algılayıcı yerleştirilen ve harici olarak kullandığı işitme cihazıyla duyabilen minik Tahsin Efe Yılmaz’ın dünyası, geçtiğimiz aylarda kaybolan cihazı sebebiyle sessizliğe gömüldü. Kafasındaki algılayıcıya rağmen harici cihaz olmadığı için duyamayan, duyamadığı için de konuşamayan Minik Efe’nin apartman görevlisi olan babası Halil Yılmaz, 6 bin 500 euro değerindeki işitme cihazı için gözyaşları arasında hayırseverlerden yardım istedi. Çıkan haberlerin ardından Türkiye minik Efe için seferber oldu. Efe’nin tekrar duyabilmesi için yardım etmek isteyen duyarlı vatandaşlar Efe’nin yardım çığlığının yayınlandığı yayın organlarının telefonlarını kitledi. Bazı hastaneler ise minik Efe’ye yeni ve ileri teknolojili cihaz sağlamayı dahi teklif etti.



24 saat dolmadan cihaz bulunmuştu


Yapılan haberin üzerinden henüz 24 saat geçmeden, daha önce Antalya’ya tatil için geldiği sırada cihazı bulup kaldığı otele teslim eden bir vatandaş, televizyondaki Efe’nin yardım çığlığını görür görmez, haberin yayınlandığı televizyon kanalına bilgi verdi. Daha sonra baba Halil Yılmaz’a ulaşılarak, cihazın otelde olduğu bilgisi verildi. Heyecanla otele giden baba Yılmaz, cihazı teslim alarak oğlu Efe’ye taktı. Minik Efe’nin gözyaşları yerini gülücüklere bıraktı.



Hayırsever iş adamı sayesinde Efe adeta yeniden doğdu


Minik Efe’nin mutluluğunun ekranlara yansımasının ardından Sakarya’dan isminin gizli tutulmasını isteyen bir iş adamı, Baba Halil Yılmaz’a ulaşarak, diğer kulağının duyması için tüm masraflarını karşılayacağını iletti. Aldıkları haber karşısında mutlulukları ikiye katlanan aile, teklifi kabul ederek, Efe’ye ilk işitme cihazının takılacağı İzmir’in yolunu tuttu. Karşıyaka Zübeyde Hanım Başkent Üniversitesi Hastanesine gelen aile, burada ilk ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Levent Olgun’un yanına gitti. 28 Eylül’de ameliyata giren Efe’nin kafasına yeni işitme cihazının algılayıcısı takıldı. Aradan 2 hafta geçtikten sonra ise 22 bin liraya alınan yeni işitme cihazı da diğer cihaza monte edilerek Efe’nin kulağına takıldı. İlk başta ikinci kulağa ses verilmezken Efe için bazı testler uygulandı. Tarihler 10 Kasım’ı gösterdiğinde minik Efe ilk defa iki kulağıyla birlikte duymanın mutluluğunu yaşadı. Efe’nin ameliyat masrafları dahil tüm ihtiyaçları ise yaklaşık 72 bin liraya mal oldu.



"Hırçınlığı azaldı, konuşması düzeliyor"


Efe’nin iki kulağıyla duymaya başladıktan sonra konuşmasında düzelmeler olduğunu belirten Baba Halil Yılmaz, "İlk cihazda biraz daha hırçındı. İkinci cihaz takılınca ise duymaya başladı. Önceden çok duymuyordu, duymayınca hırçınlık vardı. Şimdi duyduğu için hırçınlığı azaldı. İlk etapta sesi vermediler. Her ayın 15’inde sesi yükseltiyorlar. Ocak 15’te gayet iyi bir şekilde duyabilecek" dedi.



"Hayırsever iş adamını hiç görmedim ve tanımıyorum"


Hayırsever iş adamının kim olduğunu bilmediğini ve sadece telefonda görüştüğünü aktaran Yılmaz, "Kendisiyle sadece telefonda görüştük. Allah ondan bin kere razı olsun. Ne desem boş. Allah böyle hayırseverleri başımızdan eksik etmesin, ne muradı varsa versin. Kelimelerle anlatılmaz bu durum. Kendi çocuğum için değil artık, benim çocuğum gibi durumda olan birçok aile var ve onlara da hayırseverlerin yardım eli uzatmasını istiyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Parktaki detay havadan bakıldığında fark ediliyor Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki atıl alan Şarkışla Belediyesi tarafından millet bahçesine dönüştürüldü, parktaki ilginç ayrıntı ise havadan bakıldığında fark edilebiliyor. Sivas’ın Şarkışla Belediyesi, ilçede atıl bir durumda bulunan ve işlevini kaybeden sulama göletini Millet Bahçesine çevirdi. İlginç bir mimari ile hazırlanan proje ile birlikte sulama göletinin yerine yapılan havuz, tepeden bakıldığında AK Parti amblemini andırıyor. 150 bin metrekare alana inşa edilen ve mesire alanı olarak da kullanıma açılan Şarkışla Millet Bahçesi, ilçe halkına ve il dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. “Tepeden bakıldığında ampule benziyor” Millet Bahçesi’nin olduğu alanın daha öncelerde atıl bir durumda olduğunu ifade eden Bekir Candemir, “Şarkışla Millet Bahçesi’ndeyiz. Aynı zamanda mesire alanı olarak da geçiyor. 7 yıldır burası atıl bir durumdaydı. Çevresinde bulunan yerler hasarlıydı, kırıktı. Çardaklar yakılmıştı, tekrardan burayı halkımıza kazandırdık. İnsanlarımızı tekrardan buraya topladık. Ailelerin yoğunlukla buraya geldiği bir mesire alanı oldu. Artık eskisi gibi olmadığı için herkes güvenle gelebiliyor. Buraya gelen aileler rahatlıkla pikniklerini yapabiliyorlar, çocuklarımız da eğlenebiliyor. Tepeden bakıldığında ampule benziyor. Siyasi bir parti amblemini andırıyor. Arama motoruna ‘Ampul Park’ yazınca buradaki park çıkıyor” dedi. Millet Bahçesi’ne ilk defa geldiğini ifade eden Yağız Şimşek, “Millet Bahçesi çok güzel. İlk defa geldim ben. Çocuklarımızın oynayabileceği, bizim oturabileceğimiz yerler çok güzel. Çok hoşumuza gitti. Gerçekten çok beğendik, yapanların eline sağlık” dedi.
İstanbul Turkcell’e ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ ödülü Odağına her zaman insanı koyan Turkcell, en geniş katılımlı iş yeri araştırmalarından Kincentric Best Employers 2024 programında bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ seçildi. Operatör bu ödüle ‘çalışan bağlılığı’, ‘çeviklik’, ‘bağlı kılan liderlik’ ve ‘yetenek’ alanlarındaki yüksek performansıyla layık görüldü. Turkcell, insan odaklı kurum kültürünün başarısını global ölçekteki çalışmalarla tescillemeyi sürdürüyor. İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric’in uyguladığı Best Employers programında daha önce de ödüllendirilen operatör, bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ seçildi. Dünya genelinde 78 farklı ülkede 20 yılı aşkın süredir, Türkiye’de ise 2006 yılından bu yana uygulanan program kapsamında şirketler, ‘çalışan bağlılığı’, ‘çeviklik’, ‘bağlı kılan liderlik’ ve ‘yetenek’ kriterlerine göre değerlendiriliyor. “Çalışanlarımızı hayatın her alanında destekliyoruz” Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, alanında en geniş katılımlı programlardan biri olan Kincentric Best Employers programında bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi İş Yeri’ seçilmekten gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Global ölçekte yapılan bu çalışma, çalışanlarımızın Turkcell kurum kültüründen duyduğu memnuniyeti ortaya koyması açısından çok değerli. Ülkemizde esnek çalışmayı ilk uygulayan şirketlerden biri olarak, çalışanlarımızı hayatın her alanında desteklemeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. İşe alım süreçlerinden başlayarak çalışanlarımıza en iyi deneyimi yaşatmak istiyoruz. Takım ruhu ve motivasyon bizim için çok önemli. Güçlü altyapımız ve yüksek teknoloji yeteneklerimizle sektörde fark oluşturan pek çok uygulamayı hayata geçiriyor ve çalışan memnuniyetinde çıtayı her zaman daha yükseğe koyuyoruz. Bu vesileyle Turkcell’e gönülden bağlı tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Nitelikli insan kaynağımızla, Türkiye Yüzyılını Dijitalin Yüzyılı yapma yolculuğumuza devam edeceğiz.”