KÜLTÜR SANAT - 12 Ekim 2017 Perşembe 15:49

Palandöken’den alternatif ’Antalya Film Festivali’ açıklaması

A
A
A
Palandöken’den alternatif ’Antalya Film Festivali’ açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Maalesef, bu işin burada olmaması için şer odaklarının çalışması devam edebilir ama eminim ki uluslararası olması gerçekten de çok önemli" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Maalesef, bu işin burada olmaması için şer odaklarının çalışması devam edebilir ama eminim ki uluslararası olması gerçekten de çok önemli" dedi.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Konfederasyonun Antalya’nın Serik ilçesine bağlı turizm bölgesi Belek’te düzenlediği ‘İstişare Değerlendirme Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı’na’ katıldı. Palandöken, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, henüz başlamadan ’Ulusal Yarışma’ kategorisinin kaldırılmasıyla tartışmalara neden olan 54. Antalya Film Festivali ile ilgili konuştu. Palandöken, "Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlarız demiş, talip olmuş ve dünyadaki bu işi yapan, gerçekten uluslar arası boyuttaki bu meslektaşlarını buraya çekmeyi başarmış ülkemizin insanları. Biri yapar biri bozar. Maalesef, bu işin burada olmamasının gölgelenmesi ile ilgili şer odakları devam eder ama eminim ki bu haliyle de yapılsa yine uluslar arası, gerçekten de çok önemli" diye konuştu.



"Biri yapar biri bozar"


Film festivalinin Antalya için çok önemli olduğunu ifade eden Palandöken, "Şimdi ulusal bir platforma taşınan, ulusal bir film festivaline tepki koyuyorlar. Burada gerçekten hem belediye başkanı, hem vali, hem buranın halkı bu işe gönül koymuş. Olmazsa olmazımız demiş. Bu bizim için çok önemli demiş. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlarız demiş, talip olmuş ve dünyadaki bu işi yapan, gerçekten uluslar arası boyuttaki bu meslektaşlarını buraya çekmeyi başarmış ülkemizin insanları. Biri yapar biri bozar. Maalesef, bu işin burada olmaması ve gölgelenmesi içini şer odaklarının çalışması devam edebilir ama uluslararası olması gerçekten de çok önemli. Antalya’nın insanı çok lezzetli. Dokunduğun zaman bir şey alabileceğin, dünya mozaiğinin bir parçası burası. Sadece güneşi, denizi değil, en önemlisi insanı güvenilir. Akdeniz kültürünü ve misafirperverliğini tanıştığı kenttir. Uzun bir tatil süresi olan yer. Ekonomik olarak Türkiye’nin birçok yerinden gelen, yurttaşlarımız iş aş peşine koşan insanlarımız, bu ülkenin değerlerine, emanetlerine sahip çıkacak insanlar" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.