GENEL - 20 Ekim 2016 Perşembe 13:29

Senegal Milli Günü EXPO 2016 Antalya’da kutlandı

A
A
A
Senegal Milli Günü EXPO 2016 Antalya’da kutlandı

EXPO 2016 Antalya’da Senegal Milli Günü kutlandı. Senegal Ülke Komiseri Malick Diop, EXPO 2016’ya katılımları sayesinde ülkelerinin bahçecilikteki farklı potansiyellerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirtti.
EXPO 2016’nın resmi katılımcısı Senegal’in Milli Günü renkli etkinliklerle kutlandı. Milli Gün kutlamalarına katılmak üzere sergi alanına gelen Senegal Ülke Komiseri Malick Diop ve beraberindeki heyet, VIP Binası’nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Senegal Ülke Komiseri Malick Diop’un ziyaretçi defterini imzalamasının ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. Ülke Komiserdi Diop, Genel Komiser Kök’e Senegal aslanı hediye etti.
Senegal Milli Günü kutlamaları küçük amfi tiyatroda devam etti. Heyet ve davetliler küçük amfi tiyatro girişinde geleneksel kıyafetler giyen dansçılar tarafından karşılandı. İki ülkenin Milli Marşlarının okunmasının ardından Senegal Ülke Komiseri Malick Diop, açılış konuşmasını yaptı. EXPO 2016’ya katılmaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyduklarını ifade eden Diop, Senegal’in bahçecilik ürünleri açısından yaşadığı gelişmelerden söz etti. Diop, "Botanik alt sektörü, stratejik üretim kutuplarının güçlendirilmesine, Avrupa pazarlarının ve ulusal şehir pazarlarının taleplerinin artmasına ve alt sektörün büyümesine milli tarım kalkınma destek politikası sayesinde son on yıl içerisinde güçlü bir dinamizm göstermiştir" dedi.
"Bahçemize dikilen ağaçlar burada yaşayacak"
Diop, Senegal’in EXPO 2016’nın da dikkat çektiği gibi gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakabilmek adına; doğal kaynakların korunması, iklim sorunları, sürdürülebilir büyüme konularında sosyal ve ekonomik politikalar izlediğine vurgu yaptı.
Başta Senegal’de olmak üzere sahra altı Afrikası’nda mevcut farklı çiçek ve bitki çeşitlerini göstermek için EXPO 2016’nın eşsiz bir fırsat olduğunu ifade eden Diop, Senegal Bahçesine dikilen Baobab (ebegümecigillerden) ve Moringa ağaçlarının da kalıcı bir hediye olarak EXPO 2016 sergi alanında yaşamını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.
"İlişkilerimizin gelişeceğine inanıyorum"
Senegal Ülke Komiseri Malick Diop’un ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök konuştu. Konuşmasına "Senegalli kardeşlerimizin milli gününü içtenlikle kutluyorum" sözleriyle başlayan Kök, Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin son yıllarda hızla gelişmeye başladığına dikkat çekerek şunları söyledi;
"Ticari hacim ve yatırımlar arttı. Kültürel ilişkilerimizde de önemli bir yükselme var. Senegal’in Antalya EXPO’suna katılımı, bu güzel ülkenin kültürünün ziyaretçilere tanıtılmasında önemli bir rol oynamakta ve ziyaretçilere çeşitli kültürel öğelerinden güzel örnekler sunmaktadır. Bu vesileyle kültür ve turizm ilişkilerimizin de gelişeceğine inanıyorum."
Bakalama grubundan renkli gösteri
Kök’ün konuşmasının ardından Bakalama Grubu, kültürel performanslarını sergiledi. Senegal’in tipik vurmalı çalgısı olan ’Sabar’ dansı ile başlayan gösteride Senegal’in kültürel farklılıklarını sunan 5 tür dans gösterisi sergilendi. Yöresel kostümler eşliğinde geleneksel danslar sunan Bakalama Grubu, farklı figürlerle ve müziklerle izleyenlerin beğenisini topladı.
Senegal Milli Günü kutlamaları amfi tiyatrodaki gösterilerin ardından Senegal Bahçesinde devam etti. Senegal Ülke Komiseri Malick Diop, Büyükelçi Erdoğan Kök’e bahçede yer alan bitkiler ve ağaçlar hakkında bilgi verdi. Bakalama Grubu’nun Senegal Bahçesi önünde gerçekleştirdiği minik gösteriye EXPO 2016 ziyaretçileri de eşlik etti.
EXPO 2016 Antalya’nın simgesi olan Turkcell Expo Kulesi de Senegal Milli Günü sebebiyle Senegal bayrağının renkleri olan kırmızı, yeşil ve sarıya büründü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir