YEREL HABERLER - 25 Eylül 2016 Pazar 00:11

Serik’te zafer, Gülaydın ve ekibinin oldu

A
A
A
Serik’te zafer, Gülaydın ve ekibinin oldu

Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yapılan olağan üstü genel kurulunda, mevcut Başkan Ali Gülaydın ve ekibi Mehmet Cesur listesine karşı üstün gelerek seçimden zaferle çıktı.
Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan üstü genel kurulu Serik Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı. Yapılan seçime mevcut başkan Ali Gülaydın ile Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Kooperatifin kurucu başkanı Mehmet Cesur aday oldu. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın Divan Başkanlığı’nı, Divan Katip üyeliklerinin birlik yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ünal, Veysel Topçu, Hakkı Salur, Muratpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak’ın yaptığı genel kurul Sabah saat 10:00 da üyelerin içeriye salona alınmasıyla başladı. Toplam 618 üyenin 566’ı genel kurula katılırken açık oylama kabul edilen seçimde 564 oy kullanıldı. Mevcut Başkan Ali Gülaydın 313 oy alırken, Mehmet Cesur 251’da kaldı. Seçimi kazanan başkan Ali Gülaydın “Kendisine destek veren yeniden bu göreve getiren esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Gülaydın, Mustafa Ateş, Mustafa Iltar, Veli Karasu, Ahmet Koca.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.