ASAYİŞ - 15 Aralık 2017 Cuma 16:12

Suç makinesi kapkaçcı yakalandı

A
A
A
Suç makinesi kapkaçcı yakalandı

Antalya’da çalıntı motosikletle çeşitli tarihlerde kapkaç olayına karışan ve çok sayıda suçtan kaydı ve yakalama kararı bulunan suç makinesi, polisin operasyonuyla yakalandı.

Antalya’da çalıntı motosikletle çeşitli tarihlerde kapkaç olayına karışan ve çok sayıda suçtan kaydı ve yakalama kararı bulunan suç makinesi, polisin operasyonuyla yakalandı. Şahsın kapkaç için tenha yerleri ve havanın kararmasını beklediği ve olayın ardından seyahat için yolcu otobüsünü kullandığı belirlendi.


Muratpaşa ilçesi Dutlubahçe ve Meydan Kavağı Mahallelerinde art arda gelen kapkaç olayları, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi. Onlarca kamerayı izleyen özel ekip şüphelinin Raşit.Y olduğunu belirledi. Raşit Y’yi takibe alan polis, şahsı dün sabah gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Raşit Y’nin yapılan sorgusunda kapkaç yapmak için motosiklet çaldığı şüphe çekmemek için plaka çalıp, olayları çalıntı plakalı motosiklet ile havanın kararmasına yakın, tenha sokaklarda gerçekleştirdiği öğrenildi. Dikkat çekmemek ve izini kaybettirmek isteyen şahsın ulaşım için belediye otobüsünü tercih ettiği belirtildi.


Yağma, tehdit, hırsızlık ve uyuşturucu olmak üzere çok sayıda suçtan aranması ve yakalama kararının bulunduğu belirtilen Raşit. Y, alınan ifadesinin ardından 3’ü kapkaç olmak üzere 6 ayrı dosyadan adliyeye sevk edildi. Şahıs, gazetecilerin kendisini görüntülememesi için uzun süre polise direndi ve kafasını yere eğerek güçlükle ekip otosuna bindirildi.


Öte yandan Raşit Y.’nin iki gün önce kaldırımda yürüyen bir kadını, başına taktığı kaskla motosikletiyle takip ettiği görüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.