SPOR - 17 Ağustos 2017 Perşembe 16:11

TGF Yerel Yıldızlar Turu Antalya Bölgesi 4. Ayak Müsabakasında ilk gün tamamlandı

A
A
A
TGF Yerel Yıldızlar Turu Antalya Bölgesi 4. Ayak Müsabakasında ilk gün tamamlandı

Türkiye Golf Federasyonu’nun 2017 takvimi faaliyet programında yer alan TGF Yerel Yıldızlar Turu Antalya Bölgesi 4.

Türkiye Golf Federasyonu’nun 2017 takvimi faaliyet programında yer alan TGF Yerel Yıldızlar Turu Antalya Bölgesi 4. ayak müsabakasında ilk gün tamamlandı.


Cornelia Golf Kulübü’nde yapılan Yerel Yıldızlar Turu Antalya bölgesi 4. ayak müsabakasına Bel-Ka Golf Kulübü, National BGK, Serik BGA, National Antalya Gençler Golf Akademisi, Bodrum Golf Kulübü, Gloria Golf Kulübü, Ankara Golf Kulübü, Yumak Spor Kulübü, Maçka Spor Kulübü, Kuşadası Golf Kulübü, Ortahisar Kanuni Golf Kulübü, Hekimoğlu Doğan Golf Kulübü, Cornelia Golf Kulübü’nden ve ferdi lisanslı 55 sporcu katıldı. Cornelia Queen Golf Sahası’nda oynanan birinci raundun sonunda erkekler grossda National Antalya Gençler Golf Akademisi’nden Taner Yamaç 75 gross skorla, genç kızlarda aynı kulüpten Tuğçe Fatma Billa 76 gross skorla günün liderleri oldular. Erkekler A kategorisinde Ankara Golf Kulübü’nden Güven Mert 70 net vuruşla ilk sırada yer alırken, erkekler B kategorisinde Bodrum Golf Kulübü’nden Turgut Akcan ve Kuşadası Golf Kulübü’nden Can Bartu Anlaş 39 stableford skorla ilk günün birinciliğini paylaştı. Genç kızlardaysa A kategorisinde National BGK’dan Hatice Yağmur Demir 65 net vuruşla, B kategorisinde Bodrum Golf Kulübü’nden Aylin Tepe 43 stableford skorla birinci raundu ilk sırada tamamladı.


Yerel Yıldızlar Turu Antalya bölgesi 4. ayak müsabakası, 18 Ağustos Cuma günü oynanacak final raundunun ardından sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.