İhlas Haber Ajansı

SON DAKİKA

TGRT Haber Canlı İzle

Yörük Yemekleri Kitap Oldu

Antalya’da Selçuklu Sultanı 1.

Antalya'da Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev'in Antalya'yı fethinin anısına “Yörük Yemekleri Kitabı” çıkarıldı.


Antalya Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz ve Müdür Yardımcısı Fedai Yaman, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Süleyman Özer'i ziyaret etti. Yavuz, Özer'e Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlatılan “Yörük Yemekleri Kitabı” hediye etti. Yavuz, kitabın Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev'in Antalya'yı fethinin anısına hazırlatıldığını kaydetti.


ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer ise “Yörük Yemekleri Kitabı”nı Antalya'nın kültürel değerlerinin yaşatılması bakımından çok önemsediğini söyledi.


Yörük Yemekleri Kitabı; Çorbalar, Ana Yemekler, Pilavlar, Soğuklar, Hamur İşleri ve Tatlılar olmak üzere 6 bölümden oluşuyor. Kitapta; Ayran Aşı'ndan Çekme Kebabı'na, Kekikli Yörük Ekmeği'nden Pekmez Helvası'na 100'ün üzerinde lezzet tarifi bulunuyor.

BUGÜN NELER OLDU?

GERİ BİLDİRİM

Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.