GENEL - 08 Ekim 2018 Pazartesi 17:13

ARAS EDAŞ’tan Ardahan’a 22 milyon liralık dev yatırım

A
A
A
ARAS EDAŞ’tan Ardahan’a 22 milyon liralık dev yatırım

Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Ardahan’a 2018 yılında 22 Milyon liralık yatırım yaptıklarını, kamu hizmetinin gereklerinin sürekli yatırım, sürekli bakım dinamiği ile yapılması gerektiğini belirterek, kış mevsimine hazır olduklarını söyledi.

Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, Ardahan’a 2018 yılında 22 Milyon liralık yatırım yaptıklarını, kamu hizmetinin gereklerinin sürekli yatırım, sürekli bakım dinamiği ile yapılması gerektiğini belirterek, kış mevsimine hazır olduklarını söyledi.


Hızlı ve kesintisiz çözüm


Yaz aylarından itibaren Ardahan’da hummalı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Aras EDAŞ Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar, kamu hizmeti yapan bir kuruluşun, kamu hizmeti adına ne yapılması gerekiyorsa onu yaptıklarını belirterek, “Yaz mevsiminin başından itibaren çalışıyorduk. Yeni Trafo Merkezi’nin bağlantı çalışmaları bitmiş durumdadır. Yeni bağlantı hatları ve alternatif besleme olanağı ile daha pratik çözümleri halkımızın kullanımına sunarak plansız elektrik kesintilerini unutturacağız. Bütün arkadaşlarımız gerek şebeke yenilenmesi, gerek takviyesi ile ilgili şuanda çalışıyorlar. Bu sene 22 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Önümüzdeki yılın yatırım planlama çalışmalarına da başladık.’’ diye konuştu.


Meryem Akpınar yeni trafo merkezinin şehrin dışında olması dolayısı imar alanı içerisindeki yapılaşma engellinin kalktığı, hatların yenilenerek daha sağlıklı hale getirildiğini, Ekim ayı itibariyle SCADA çalışmalarının da başladığını sözlerine ekledi.


Ardahan bir şantiye


Ardahan’daki yatırımlarının uzun soluklu ve kalıcı anlayışla yapıldığını ifade eden Akpınar, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Akpınar, “Ardahan deyim yerinde ise şu anda bir şantiye halinde. Yer altı çalışmalarından, havai hat ilavelerine, şebeke yenilenmesinden, bakım-onarım çalışmalarına hepsi planlanarak yapılmış durumda. Önümüzdeki kış bu modern şebekelerin faydalarını Ardahan halkının hissedeceğine eminim.’’ dedi.


Yatırımlarımız sizler için


Aras EDAŞ Genel müdürü Fikret Akbaş ise Şirket yatırımları hakkında daha detaylı bilgi verdi. 2018 yılında; Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Iğdır’da toplam 215 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. 2018 yılının henüz bitmediğine dikkat çeken Akbaş, bu rakamın artabileceğinin sinyalini verdi. Elektrik dağıtım hizmetlerinin önemine değinen Fikret Akbaş, bütün ekonomik, sosyal, kültürel gelişimlerin en temel dinamiğinin enerji olduğuna değindi. ‘’Kamu hizmetleri isminden de anlaşılacağı üzere aksayamaz. Elektrik hizmeti ise kamu hizmetlerinin yanında insan hayatını etkileyen en önemli kaynaktır. Sürekli yatırım-onarım ve bakım faaliyetleri gerektiren, sürekli gelişme-sürekli iyileşme anlayışı ile hareket edilmesi gereken dinamik bir hizmettir. Bu dinamizm bizi her zaman tetikte tutan, bize aktif bir iş yaşamı getiren harekettir. Ardahan İli yaz aylarından itibaren ciddi bir çalışma içerisinde idi. Şu an trafo merkezi ile bağlantılarımızı tamamladık. 2018 yılında programlanan bakım onarım çalışmalarımız da bitmek üzere. Ardahan halkına hayırlı olsun.’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.