ÇEVRE - 08 Mart 2017 Çarşamba 07:20

Baharın habercisi Leylekler Ardahan’a geldi

A
A
A
Baharın habercisi Leylekler Ardahan’a geldi

Doğu Anadolu’da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte baharın habercisi olarak nitelendirilen leylekler, Ardahan’a gelmeye başladı<br/>Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, Ardahan’a gelmeye başladı.

Doğu Anadolu’da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte baharın habercisi olarak nitelendirilen leylekler, Ardahan’a gelmeye başladı
Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, Ardahan’a gelmeye başladı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, "Leylekler her yıl olduğu gibi bu yıl da gelerek Ardahan’da insanların gönlünü şenlendirmiştir" dedi. Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı üzerinde görülen leyleklerin vatandaşların da ilgisini çektiğini aktaran Şimşek, "Baharın habercileri olarak nitelendirdiğimiz göçmen kuşlarımızdan leyleğimiz Ardahan ilimize gelmiş bulunmaktadır. Hemen hemen ortalama her yıl aynı dönemlerde leyleklerimiz Ardahan ilimizdeki ova köylerimize gelerek burada konaklamaktadırlar. Yaklaşık Eylül ve Ekim aylarına kadar misafirimiz olan leylekler burada üreme dönemini geçirdikten sonra da kış aylarında sıcak ülkelere göç etmektedirler. Bu senede leyleklerimiz yine gelip Ardahan’da insanların gönlünü şenlendirmiştir. Ardahan halkımız leylekler konusunda oldukça duyarlı ve herkes tarafından leyleklerin gelmesi bir baharın müjdecisi olarak nitelendirilip halk tarafından sevinçle karşılanmaktadır." diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir