POLİTİKA - 09 Kasım 2018 Cuma 15:46

CHP Ardahan İl Başkanı Taştan: "Türkçe Ezan tartışmasında Öztürk Yılmaz’ın sözleri amacını aşmıştır"

A
A
A
CHP Ardahan İl Başkanı Taştan: "Türkçe Ezan tartışmasında Öztürk Yılmaz’ın sözleri amacını aşmıştır"

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, ’’Sayın Milletvekilimiz Öztürk Yılmaz’ın bir televizyon programında belli konular tartışılırken Türkçe Ezan okunması konusunu yeniden gündeme getirmesi gündem dışıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, ’’Sayın Milletvekilimiz Öztürk Yılmaz’ın bir televizyon programında belli konular tartışılırken Türkçe Ezan okunması konusunu yeniden gündeme getirmesi gündem dışıdır" dedi.


Konuyla ilgili parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yalçın Taştan, "Öztürk Yılmaz’ın sözleri amacını aşmıştır. Yerel yönetim seçim sürecinin başladığı bu dönemde, seçim konuları ve seçimi nasıl alacağımız konuşulması gerekirken bir Türkçe ezan konusunu gündeme getirip, yeniden gündemi değiştirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi kurallarla, disiplinle, tüzük ile yönetilmesi gereken bir parti. Tüzüğün emrettiği, kuralların emrettiği şekilde bir disiplin sürecinin başlatıldığını bizde basından ve yayın organlarından öğrendik. Bu süreçte de biz partililer olarak, partide görev alan il başkanları olarak, ilçe başkanları olarak, milletvekilleri olarak partimizin disiplinine uymak zorundayız. Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın bugün yaptığı basın açıklaması da partiye zarar vermiştir. Her partilinin her kademesindeki arkadaşlarımızın partiyi yapıcı şekilde eleştirmesi elbette ki haklarıdır. Ama böyle Genel Başkanı ve partiyi çok ağır suçlamalarla suçlaması Ardahan adına da, kendisi adına da, bizim adımıza da tasvip edilecek bir olay değildir. Bunu kınıyorum" dedi.


"Bu konu bilim adamları ve ilahiyatçılar tarafından tartışabilir, ama bunu siyasetçiler tartışamaz" diyen Taştan, "Türkçe ezan Türkiye’de çok tartışılmış. 1950’li yıllarda karara bağlanmış ve o zamanki parlamentonun da büyük çoğunluğuyla bütün partilerin katılımıyla bir karara bağlanmış. Yeniden bu konunun ısıtılıp gündeme getirilme’deki amacı nedir bilmiyorum. Ama doğru bir tartışma değildir. Elbette ki bunu bilim adamları tartışabilirler, ilahiyatçılar tartışabilirler ama bunu siyasetçiler tartışamaz ve bu tartışmayı yerinde bulmuyorum. Bu konuyu Türkiye yıllarca tartışmıştır ama şu anda gündeme gelmesi yanlıştı ve yanlış oldu. Bu biraz da AKP’nin işine yaradı, gündem değiştirildi. Türkiye’nin daha önemli sorunları var, hayat pahalılığı var, kriz var ve insanlar geçinemiyor. Bana göre öncelik bu konular ve yerel seçimler olmalıydı. Bu son 2 gündeki gelişmeler gündeme uygun değildir ve partimize zarar veriyor ve bütün partili arkadaşlarımızın, partili yetkililerimizin bu konularda dikkatli davranmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.