GENEL - 08 Ağustos 2018 Çarşamba 15:45

Vali Bilmez, Bulga ailesinin serasına konuk oldu

A
A
A
Vali Bilmez, Bulga ailesinin serasına konuk oldu

Vali Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ile birlikte Halil Efendi Mahallesi Artvin yolu üzerinde Bulga ailesine ait serayı ziyaret etti.

Vali Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ile birlikte Halil Efendi Mahallesi Artvin yolu üzerinde Bulga ailesine ait serayı ziyaret etti.


Serayı gezerek yetiştirilen ürünler hakkında bilgi alan Vali Bilmez, her turlu sebze yetiştiren aileyi tebrik etti.


Vali Bilmez, "İklim şartlarımızın soğuk olması sebebiyle ilimizde sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi üretilmesi zor. Fakat bugün bu seramızı ziyaret ettiğimizde gördük ki bir aile kendi imkanları ile çok güzel bir sera yapmış ve sebze çeşitliliği de oldukça fazla. Demek ki insan istediği takdirde yapamayacağı veya olmaz denilecek hiç bir şey yokmuş. Ardahan’da bir şey yetişmiyor diyenlerin bu güzel seramızı ziyaret etmelerini isterim" dedi.


Sera sahibi İhsan Bulga da, 6 yıldır Ardahan’da seracılık yaptıklarını ve 14 kişilik ailenin bu seradan geçimini sağladığını belirtti. Bulga ailesi, Vali Bilmez ve Eşi Meral Bilmez’in kendilerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.