GENEL - 03 Mayıs 2017 Çarşamba 22:26

15 Temmuz’un şahitleri Artvin’de o geceyi anlattı

A
A
A
15 Temmuz’un şahitleri Artvin’de o geceyi anlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler, ihanet dolu geceyi ve yaşadıklarını Artvinlilerle paylaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler, ihanet dolu geceyi ve yaşadıklarını Artvinlilerle paylaştı.


Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Nihat Gökyiğit Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa 15 Temmuz Gazileri Ahmet Yasin, Ayla Kasarcı çifti ve Cemil Akay katılırken programın moderatörlüğünü İsmail Hakkı yaptı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim Tilavetinin hemen ardından konuşma yapan Artvin Valisi Ömer Doğanay, “Ben öyle güzel hava hissediyorum ki burada, ben öyle inanıyorum ki o gece orada şehit olan kardeşlerimizde burada, bizim aramızdalar onlara da selam olsun. Bu atmosferi, bu canlılığı başından beri bütün Türk Milleti’ne bütün ümmeti Muhammed’e yaşatan Cumhurbaşkanımıza buradan en derin sevgi saygılarımı gönderiyorum, selam olsun kendisine. Asıl konuşmayı 15 Temmuz’da millet yaptı, sizler yaptınız. O gün tankların karşısındaydınız, altındaydınız, şimdide buradasınız, sizlere de ayrı ayrı Devletin Temsilcisi olarak teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise “Bu kutsal davanın yeniden hayat bulduğu 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına hepiniz hoş geldiniz. Bir millet küllerinden yeniden doğuyor, yeniden kendine geliyor ve kendine gelirken bazı ulvi görevleri gençlerin dimasına yeniden yerleştiriyor. 15 Temmuz Anadolu’yu vatan yapan dedelerimizin torunlarının o ruhu yeniden yaşadıkları müstesna gündür” dedi.


Daha sonra Veysel Çelikdemir’in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi gerçekleşti. Gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. Kum gösterisinin ardından 15 Temmuz ihanet gecesinde kameralara yansıyan görüntüler sinevizyonla katılımcılara izletildi.


15 Temmuz Gazileri Gazileri Ahmet Yasin, Ayla Kasarcı çifti ve Cemil Akay katılanlara ihanet dolu gecede yaşadıklarını anlattı.


Darbe gecesi İstanbul’da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde eşi Ahmet Yasin Kaşarcı ile darbecilere direnen Ayla Kaşarcı, o gece eşiyle abdest alıp evden çıktıklarını dile getirerek eşi ve kendisinin yaralandığını anlattı. Kaşarcı, 15 Temmuz gecesi annesinin telefonla arayıp darbeyi haber verdiğini belirterek, "Annem, telefonda ’Eşini de çağır dışarı çıkın vatan elden gidiyor, eğer sen çıkmazsan, ben çıkmazsam kim çıkacak’ dedi. Yatsı namazını kılıp eşimle birlikte boğaz köprüsüne gittik. Bizden çalınan, bizim vergisini ödediğimiz bir askeri araç, bizim askeri üniformamızı giymiş hainler tarafından çalınan tank havaya ateş açmaya başladı. Eşim bize ateş etmezler dedi ama yanılmışız" diye konuştu.


Ahmet Yasin Kaşarcı ise 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktıklarını belirterek, yaşadıklarını anlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.