GENEL - 19 Ocak 2018 Cuma 16:11

5 yıldır göremediği eşine kavuştu

A
A
A
5 yıldır göremediği eşine kavuştu

Resmi nikahı bulunmadığı için ’vize ihlali’ nedeniyle Türkiye’den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili, yaklaşık 5 yıldır göremediği eşine kavuştu.

Resmi nikahı bulunmadığı için ’vize ihlali’ nedeniyle Türkiye’den 5 çocuğuyla sınır dışı edilen Gürcistan vatandaşı 47 yaşındaki Lali Gaprindashvili, yaklaşık 5 yıldır göremediği eşine kavuştu.


Türk vatandaşı olan Ali Osman Dalgıç (65), yaklaşık 15 yıl önce Gürcistan uyruklu Lali Gaprındashvili ile Türkiye’de tanışarak dini nikahı ile evlendi. Bu evlilikten 5 çocuk dünyaya getiren anne Lali Gaprındashvili, Türkiye’de yaşadığı süreyi ihlal ettiği güvenlik güçlerinde tespit edilince, Türkiye’den 5 çocuğuyla birlikte sınır dışı edildi. Tır şoförlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Ali Osman Dalgıç, maddi durumu iyi olmadığı için eşinin ‘vize ihlali’ nedeniyle ödemesi gereken 5 bin 364 lirayı ödeyemedi. Durumdan haberdar olan Artvin Valisi Ömer Doğanay ise, aileyi birleştirmek için, Artvin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünü talimat vererek, gerekli girişimlerin kısa sürede başlatılması istedi.


Bu arada Vali Doğanay, Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu ile temasa geçerek, konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkonsolosluk ise yaptığı araştırmada, ailenin Batum şehrinde bir apartmanın bodrum katında yaşadığını tespit etti. Annenin psikolojik sorunları nedeniyle Gürcistan’da bir hastanede tedavi gördüğünü, 5 çocuğun ise tek başlarına bir apartmanın bodrum katında hayatlarını zor şartlar altında idame ettirdikleri, bakım ve korumaya muhtaç durumda oldukları tespit edildi.


Öte yandan Artvin Valiliği Türkiye’de yaşayan baba Ali Osman Dalgıç’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Dalgıç’ın İstanbul’da bir firmada tır şoförü olarak çalıştığını tespit edildiği ve trafik kazasına karşıması sebebiyle yaklaşık 3 aydır cezaevinde yattığını öğrendi. Cezasını tamamlayan Dalgıç, yaklaşık bir aydır daha önce çalıştığı firmada tır şoförü olarak çalışmaya başladığını tespit eden Artvin Valiliği telefonla irtibat sağlayarak Artvin’e davet etti.



Vize ihlal parası ödendi


Bunun üzerine Artvin Valiliği ile bazı hayırsever vatandaşların yardımıyla anne Gaprındashvili’nin “vize ihlal” parası olan 5 bin 364 lira ödenmesinin ardından yaklaşık 5 yıldır babalarından ayrı yaşamak zorunda kalan anne ve 5 çocuğu babalarına Sarp Sınır Kapısı’nda büyük bir mutlulukla babalarına kavuştu. Aileyi makamında kabul eden Vali Doğanay, “geçmiş olsun” dileklerinde bulunarak, aileye bundan sonraki yaşamlarında birliktelik ve ömür boyu sağlık, başarı ve mutluluklar diledi. Zor yıllar geçiren ailenin geçte olsa kavuşmasına çok sevindiğini belirten Doğanay, valilik her zaman yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin yanlarında olduklarını kaydederek, Dalgıç ailesine bundan sonrada manevi maddi destek vereceklerini söyledi.


Yıllar sonra bir araya gelen Dalgıç ailesini, Artvin’de bir kamunun misafirhanesinde ağırladıklarını belirten Doğanay, ailenin çocukları sünnet ettirme taleplerini ve resmi nikah için gerekli işlemleri başlatacağını kaydetti.



Çocuklarının bir fotoğrafı bile yoktu


Çok sevdiği ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten baba Dalgıç,” Yaklaşık 15 yıl önce Gürcistan uyruklu eşimle dini nikahı ile evlendim. Bu evlilikten 5 çocuğumuz oldu. Eşim bir daha ülkesine dönmedi. Eşimin Türkiye’de ikamet süresi geçtiği için 5 çocuğumla birlikte Gürcistan’a sınır dışı edildi” dedi.


Maddi durumunun iyi olmadığını, eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadığı 5 yıl boyunca çok zor günler geçirdiğini belirten Dalgıç,” İstanbul’da bir firmada tır şoförlüğü yaparak aileme maddi olarak destek çıkmaya çalışıyordum. Bu zor süreçte her şey beni buldu. Trafik kazası yaptım ve hapse düştüm. Hapisten çıkınca tekrar şoför olarak çalışmaya başladım Gürcistan’da yaşayan aileme bir ev tuttum. Aileme düzenli olarak para göndermeye çalışıyordum. En küçük oğlum 1 yaşında iken eşim sınır dışı edilmişti. Çocuklarımın bir fotoğrafları bile yoktu. Şimdi hepsi çok büyümüşler. Allahıma şükürler olsun ki devletimiz ve hükümetimiz bana sahip çıktı ve 5 yılın ardından eşime ve çocuklarıma kavuştum. Buradan Artvin Valimiz Ömer Doğanay’a, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürümüze ve hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Artvin Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünce koruma altına alınan aileye psikolog tarafından destek veriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Atay: “Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım” Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay’ın seçim çalışmaları kapsamında yaptığı Yılmazköy Mahalle ziyareti mitinge dönüşürken, Başkan Atay; “Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım” dedi. Yerel seçimlere sayılı günler kala, belediye başkanı adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede mahalle ziyaretlerine devam eden Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay da Yılmazköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyaret adeta mitinge dönüştü. Vatandaşlara projelerini anlatan Başkan Atay; “Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım” dedi. Yılmazköy mahalle sakinlerinin meşalelerle karşıladığı Başkan Atay, görev süresi boyunca hayata geçirdiği hizmetlerinden ve gelecek dönem projelerinden bahsetti. Yılmazköylülerin “Başkan Atay ile aynen devam” sloganları ve alkışlarla kendisini desteklediği buluşmada konuşan Başkan Atay; “Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, çok teşekkür ederim. Biz her şeyimizi cumhuriyete ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Ben cumhuriyet sayesinde okudum, cumhuriyet sayesinde 3 dönem milletvekilliği, 1 dönem belediye başkanı oldum. Cumhuriyet’e olan borcumu ödemek için bir dönem daha belediye başkanlığına adayım. Bu dönem olduğu gibi desteklerinizle yeni dönemde de bölgemizin en çok hizmet eden belediyesi olacağız” diye konuştu.
Manisa Cemar’dan Cumhur İttifakı’na tam destek Cemar Traverten ve Mermer Genel Müdürü ve aynı zamanda AK Parti Kula İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yalçın, önceki akşam Kula Kent Meydanı’nda önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen mitingde tam kadroyla birlikte yer aldı. 31 Mart mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala Cumhur İttifakı Kula temsilcilerinin ortaklaşa düzenlediği ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı toplantıya firmanın kadrosunun tamamıyla katılan Cemar Traverten ve Mermer Genel Müdürü ve aynı zamanda AK Parti Kula İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yalçın, hem Kula’da hem de Manisa’da Cumhur ittifakına tam destek verdiklerini söyledi. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Tosun’a da, Manisa Büyükşehir adayı Cengiz Ergün’e de tam destek için meydanda hazır bulunduklarını dile getiren Genel Müdür Yalçın; “Firmamızda beraber çalıştığımız genç ve dinamik Avukat Furkan Başaran kardeşimiz de Cumhur ittifakı Meclis üyesi adayı olmasından dolayı bu desteklerin farklı ve değerli sebepleri var, bu yüzden hep destek tam destek diyerek kıymetli bakanımız, Kula’mızın hizmetkârı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte meydanda desteğimizi gösterdik. Yerel seçimler, Kula’mıza, Manisa’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olur ve Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanır inşallah.” ifadelerini kullandı.
Isparta Başkan Başdeğirmen: "Yaşlıların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulaması devam edecek" Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart’tan sonra da devam edeceğini belirtti. Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, “Sizler pandemide biz sefere çıkmıyoruz, çalışmıyoruz demediniz. Esnaflıktan gelen bir kişi ve ekip olarak problemlerinizi anlayarak bugünlere geldik. Bizimle olan işlerinizde sizlere zorluk çıkarmadık. Sizlere katkılar sunduk. Burada istihdam sağlıyorsunuz en az 100’e yakın şoför çalışıyor. Esnaf ve diğer çalışanlarla buradan bin kişi ekmek yiyor. Bunun bilincinde olarak bin eve giden helal, zor kazanılan ekmeğe destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması için Belediye Meclisi’nde 31 Mart 2024 tarihine kadar karar aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yerel seçimlerden sonra da ücretsiz taşımanın devam edeceğini vurguladı. Başkan Başdeğirmen, “Seçimden sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşımasını bitirecekmiş diyorlar. Biz böyle bir şey dedik mi, siz duydunuz mu? Biz bu kararı devam ettireceğiz. 31 Mart’a kadar kooperatifimizle anlaştık, 31 Mart’tan sonra da sizlerle anlaşmamızı devam ettireceğiz. Büyüklerimiz bizim değerlerimiz” şeklinde konuştu. Bazı belediye başkan adaylarının ‘minibüs hattı getireceğiz’ gibi vaatlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Minibüs hatları getireceklermiş. Diyelim ki otobüsü kaldırdık. 1 otobüsü 6 minibüs karşılıyormuş, 100 otobüsü 600 minibüs karşılar. Diyelim ki 600 minibüsü koyduk Mimar Sinan Caddesi’nden o minibüsleri bir geçirin. Minibüs olan yerlerdeki o korna seslerini bir duyun. Oralardaki trafiğin keşmekeşliğini görün. Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar. Birisi de otobüs 5 TL olacak diyor. Lastik, yakıt fiyatlarını onlara bir sorun. Konuşulanlara bir bakın emekliye 8 bin lira para vereceğim diyor. 5393 sayılı belediye kanunda böyle bir şey yok. Önceki yönetimin sizlere verdiği zorlukları biliyoruz. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış 1 sosyal konut yapmamış, şimdi yapacağım diye her yere asmış. Biz saf mıyız, aklımızla mı oynuyorlar” ifadelerinde bulundu. Halk Otobüsleri Kooperatifi esnafı ve şoförleri de “Önceki dönemde ne yaşadığımızı biliyoruz, bu 5 senede ne yaşadığımızı biliyoruz. Gelecek 5 yılda ne yaşayacağımızı bildiğimizden rengimiz belli başkanım” diyerek Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e destek mesajı verdi.